Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pereş: Concediul pentru creșterea copilului ar trebui să ramână așa cum este în prezent

Publicat

Problema reducerii concediului maternal şi a indemnizaţiilor a fost adusă în discuţie în cadrul şedinţei PD-L  Alba de vineri. Senatorul Alexandru Pereş şi-a exprimat susţinerea faţă de varianta propusă de UDMR, prin care concediul pentru creşterea copilului ar trebui să rămână, aşa cum este în prezent, cu o durată de doi ani şi acordarea de stimulente în cazul în care mama doreşte să se întoarcă la serviciu.

În ceea ce priveşte propunerea patronatelor de a extinde programul de muncă la 12 ore pe zi sau desfacerea contractului de muncă a mamelor aflate în concediu de maternitate, Alexandru Pereş este de părere că aceste variante sunt greu de acceptat şi că ar mai trebui discutate. Senatorul de Alba s-a arătat interesat  şi de posibilitatea ca întreprinderile private să fie susţinute de stat să înfiinţeze creşe, în cadrul cărora copiii angajaţilor să poată fi supravegheaţi. La fel de viabilă este, în opinia senatorului, şi modificarea reglementărilor, aşa încât ajutorul pentru creşterea copiilor să poată fi încasat si de bunici.

„Trebuie să luăm în considerare varianta oferirii de stimulente chiar şi  pentru persoanele fizice care doresc să înfiinţeze creşe, dar, pentru ca acest lucru, să se creeze forme instituţionalizate de calificare şi o grilă de pregătire a bonelor. Acestea se pot specializa în limbi străine sau alte deprinderi utile în educaţia celor mici”, a explicat Alexandru Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax