Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Pereş: „Tăiem cu cuţitul şi securea, dar trebuie să facem economie”

Publicat

După ce şi-au consumat toate discursurile pentru a justifica măsurile austere pe care le-a luat până în prezent actuala Guvernare, pedeliştii trec de baricada victimelor. O greşeală recunoscută ar putea fi pe jumătate iertată. Rămâne de vazut dacă măsurile de austeritate luate de Guvern ar putea fi utate de poporul român, pentru care traiul de zi cu zi este tot mai greu.

Senatorul PD-L Alexandru Pereş a afirmat că douăzeci de ani de promisiuni electorale venite din partea politicienilor, inclusiv din partea partidului care deţine astăzi puterea au adus ţara în situaţia prezentă. Pereş a spus că nu le este uşor să taie cu securea din beneficiile ultimelor două decenii, însă „trebuie să facem economie”.

“Credeţi că ne este aşa de uşor să venim şi să susţinem nişte lucruri de care, sigur, suntem temători şi noi? Umblăm cu cuţitul şi securea şi cioplim prin stânga, dreapta din beneficiile pe care le-au adus 20 de ani de promisiuni electorale, inclusiv şi ale noastre, nu acuzăm numai partidele de opoziţie şi acum trebuie să cioplim din aceste beneficii, pentru a face un echilibru”, a declarat senatorul PD-L.

Politicianul speră ca reducerea indemnizaţiei pentru copii şi mămici să fie ultima măsură drastică pe care trebuie să o ia actuala Putere. Acesta nu a ascuns faptul că suntem “la mâna” FMI şi a Uniunii Europene şi spera că PD-L nu va fi acuzat de toate problemele românilor.

“Sper să fie ultima măsură drastică (n.r. – referitor la indemnizaţia pentru mămici) prin care să deranjăm opinia publică, şi aşa necăjită cu aceste idei reformiste prin care numai tăiem, pentru că trebuie să facem economie, dar trebuie să înţelegem la un moment dat că atâta avem şi alţii nu ne ajută. N-avem fraţi, n-avem surori, ca polonezii, ca ungurii, deci noi ne bazăm pe ceea ce înseamnă fondurile financiare mondiale şi europene, unde situaţia este pe bani şi pe angajamente foarte clare. Asta este situaţia şi trebuie să ne chinuim, chiar dacă acest partid şi noi o să fim huliţi, pentru o perioadă, probabil că într-un viitor apropiat, când vor fi şi creşe, când vor fi şi autostrăzi, o să fie un sistem curăţat şi de pensii, o să-şi aducă cineva aminte că a existat într-adevăr o voinţă politică. Este o proiecţie de viitor. Nu rezistăm altfel, nu ne mai împrumută nimeni”, a mai spus senatorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. simi

    sâmbătă, 11.12.2010 at 20:11

    NU CRED CA GASESTI UN ROMAN SA NU FIE DE ACORD CU TAIEREA SALARILOR SI A PENSILOR ,ALE CARE LE STIM CU TOTI,DA SA TAI DIN -TRUN SALARIU DE 700 E NESIMTIRE, COBORITI CU PICIOARELE PE PAMINT,NUMAI BENZINA CARE O CONSUMI LUNAR PRIVEZI VRO 4 SALARI DE 500 LEI; CELTUIALA CU VOI DOMNULE E PREA MARE ;CA URMARE VOM RENUNTA LA SERVICIUL DV.SI CA SA SE ADEVERASCA ZICALA ; SERVICILE CELE MAI PROASTE IS CELE MAI SCUMPE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax