Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Rafila: Aerul condiționat nu răspândește coronavirusul. Expunerea la soare împiedică dezvoltarea acestuia

Publicat

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că aerul condiționat nu influențează propagarea în mediu a coronavirusului. 

Conform doctorului Alexandru Rafila, studiile nu au demonstrat până în prezent că folosirea aerului condiționat poate duce la infecții cu COVID-19.

“Nu este periculos aerul condiționat. Studiile nu au arătat cazuri de îmbolnăvire. Ceea ce trebuie făcut este service-ul, mentenanța și igienizarea instalațiilor de aer condiționat”, a precizat Alexandru Rafila.

În ceea ce privește expunerea la soare, aceasta are un efect benefic, împiedicând virusul să se dezvolte.

“Expunerea la soare, mai ales când există și un nivel de radiații UV, are un efect microbicid, inclusiv asupra acestui virus”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

“Acum depinde cât timp durează expunerea la soare, mai contează și temperatura ambiantă și, în principiu, cu cât expunerea e mai mare și temperatura este mai mare, viabilitatea virusului scade” a mai spus acesta.

Foto: Pixabay – mstlion

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax