Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Sibișan, judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia, rezultat foarte bun la o competiție europeană în Croația

Publicat

Alexandru Sibișan (16 ani), judoka legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe locul 5 la Cupa Europeană de Cadeți din Croația, rezultat foarte bun, în condițiile în care a concurat cu cei mai buni sportivi din Europa. 

Cupa Europeană de Cadeți s-a desfășurat în perioada 19-20 iunie, în orașul croat Poreč, cu participarea, în total, a 368 de competitori: 229 – băieți și 139 – fete, din 27 de țări. Concursurile s-au desfășurat pe categorii de greutate, atât la masculin, cât și la feminin. La băieți, categoriile au fost următoarele: -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, -73 kg, -81 kg, -90 kg și +90 kg, iar la fete: -40 kg, -44 kg, -48 kg, -52 kg, -57 kg, 63 kg, -70 kg, +70 kg.

Sibișan a concurat la categoria -90 kg și s-a situat pe poziția a 5-a. După acest rezultat, Alexandru Sibișan acumulează 20 de puncte și urcă pe locul 13 în ”world ranking” – clasamentul mondial. Acesta este pregătit de antrenorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Următorul concurs de judo pentru CS Unirea Alba Iulia va fi Cupa României Seniori, în perioada 25-27 iunie, iar în 3 iulie va avea loc Cupă Europeană Cadeți, în Cehia, la Teplice (unde va concura și sportiva Bogdan Laura Alexia).

”Adevărata valoare se confirmă la competiții pe plan internațional unde sportivii noștri dau ”piept” și își măsoară puterea cu granzii Europei. Cei din urmă au avantajul unei finanțări corespunzătoare a activității sportive și condițiilor mai bune de pregătire, însă sportivii noștri au avut mereu avantajul ambiției, muncii și vitejiei.

Este un rezultat foarte bun, obținut de un judoka cu mare potențial. Sper ca forma sa bună să fie reconfirmată la următoarele competiții, de la care ne dorim medalii. Felicit echipa de judo, pe sportiv și pe antrenori”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax