Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie, concert unic la Sebeș. Sonatele lui Paganini au sunat magic în Biserica Evanghelică

Publicat

Vineri, 8 iulie, Turneul Internațional Stradivarius dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, a poposit în Biserica Evanghelică din Sebeș. Publicul, care parcă nicicând nu a fost mai numeros la un eveniment dedicat muzicii clasice, a savurat programul “PAGANINI MAGIC”, preț de 75 minute, fascinat de cele șase sonate pentru vioară și chitară clasică oferite de violonistul Alexandru Tomescu și de Dragoș Ilie – chitară clasică.

În fiecare an, violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, duce în toate regiunile țării sunetul celei mai bune muzici, acompaniat de vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național – categoria tezaur, cele mai frumoase povești, mai ales către tineri și copii și, totodată, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii. Misiunea sa este „de a promova muzica de calitate”, de a ne conecta la muzică, la emoție, la povești și la fapte bune.

Biserica Evanghelică, locația care a găzduit evenimentul, este cel mai valoros monument al orașului Sebeș. Ansamblul bisericii este alcătuit din monumente de importanță excepțională și ilustrative pentru trecutul orașului, precum biserica evanghelică (sec. XIII-XV), capela Sf. Iacob (sec. XV), Casa Clopotarului (sec. XIV-XVI) și curtina sudică a fortificației bisericii (sec. XIV). Biserica parohială este un monument cu o istorie care o reflectă parțial pe cea a orașului, în alcătuirea sa intrând elemente specifice stilurilor romanic și gotic.

Evenimentul de la Sebeș a fost susținut de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax