Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Vodă, singurul arbitru de Liga 1 al județului Alba. Câte partide a arbitrat tușierul în ultimul sezon

Publicat

Alexandru Vodă este singurul arbitru din județul Alba care a arbitrat în Liga 1 în stagiunea recent încheiată. 

Acesta a oficiat 16 partide în ediția 2022/2023 a SuperLigii României.

În ediția 2022/2023, județul Alba a fost reprezentat în rândul arbitrilor pe prima scenă a fotbalului românesc de către Alexandru Vodă.

Acesta a arbitrat 16 partide în acest sezon, 13 în sezonul regular, 2 în play-out și una în play-off.

Ultima partidă oficiată de Alexandru Vodă a fost cea din ultima etapă a play-off-ului SuperLigii, dintre CS Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, din 28 mai 2023.

Potrivit baremelor de arbitraj publicate de ProSport, tușierul din Alba Iulia a câștigat în urma celor 16 partide oficiate în SuperLigă suma de 59.200 de lei, aproximativ 12.000 de euro.

Alexandru Vodă arbitrează în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal din 2008, atunci când pe 14 noiembrie debuta într-un meci de Liga 3, la Slatina, disputat între CS Building Vânju Mare – CS CFR Marmosin.

Primul meci în primul eșalon fotbalistic din România, Liga 1, Alexandru l-a arbitrat în data de 3 septembrie 2012, între CS Turnu Severin și FC Ceahlaul Piatra Neamț.

De atunci, Alexandru Vodă a devenit o figură constantă în rândul arbitrilor delegați la meciurile din cele mai importante competiții organizate de FRF.

În prezent Alexandru Vodă ocupă și funcția de președinte al Comisiei Județene a Arbitrilor, din cadrul Asociației Județene de Fotbal Alba.

foto: Facebook/ Alexandru Vodă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax