Connect with us
Publicitate

AIUD

Alexia Iulia Mărginean din Aiud, tânăra speranță a tenisului românesc. Este pasionată de jocul Simonei Halep


Publicat

Avea 7 ani atunci când a început să practice sport. Îşi dorea mult să nu stea în casă, aşa că a început să meargă la înot, tenis, baschet şi fotbal şi le-a dus pe toate, în paralel, timp de un an de zile. Dintre cele patru, cel mai mult i-a plăcut tenisul şi a simţit că s-a îndrăgostit de acest sport odată ce a început să participe la diferite turnee. Faptul că mergea acolo şi le şi câştiga, a motivat-o să meargă mai departe şi să vadă până unde poate ajunge, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro, care i-au dedicat un articol în cadrul campaniei ”Generația de mânine, susținut de companie din județul Alba.

Alexia îşi aminteşte că a întâlnit o adversară în faţa căreia a pierdut primul ei meci. Nici acum nu poate uita sentimentul de tristeţe şi deznădejde pe care îl resimţea: „la fiecare punct pierdut îmi dădeau lacrimile”. Era primul turneu la care participa, iar scorul a fost 6-1, 6-2 pentru adversara ei.

Deşi la început i s-a părut ciudat sentimentul pe care i-l dădea mânuirea rachetei de tenis, Alexia s-a obişnuit rapid cu tot ceea ce presupuneau antrenamentele. Are norocul că face parte dintr-o generaţie puternică de jucători, care o motivează să tragă mai tare şi să fie din ce în ce mai bună, să obţină performanţele pe care şi le doreşte.

Deşi la început i s-a părut ciudat sentimentul pe care i-l dădea mânuirea rachetei de tenis, Alexia s-a obişnuit rapid cu tot ceea ce presupuneau antrenamentele. Are norocul că face parte dintr-o generaţie puternică de jucători, care o motivează să tragă mai tare şi să fie din ce în ce mai bună, să obţină performanţele pe care şi le doreşte.

Alexia împreună cu jucătoarea ei preferată, Simona Halep

O admiră pe Simona Halep şi vede în ea o jucătoare de la care are multe de învăţat: „îmi place foarte mult stilul ei de joc, motivaţia de pe teren şi loviturile ei”. Iar faptul că munceşte foarte mult pentru fiecare punct este pentru Alexia un exemplu demn de urmat.

Programul ei de zi cu zi presupune şcoală, antrenamente, teme, învăţat, după care îşi rezervă un timp doar pentru ea. Atunci, de obicei, se uită la filme sau urmăreşte diferite tutoriale pe internet. Cel mai des se uită la video-uri cu explicaţii despre tenis, filmuleţe care includ slow motions şi analize ale unor situaţii din diferite meciuri.

De multe ori se opreşte asupra meciului Simonei Halep cu Sloane Stephens din finala de la Roland Garros. O ajută să vadă cum şi-a găsit Simona motivaţia să lupte până la capăt şi să câştige meciul şi, implicit, turneul.

O încântă faptul că vede în modelul ei o jucătoare de tenis ambiţioasă, care nu a renunţat şi care a rezistat uimitor până în ultima clipă: „mi-a plăcut că se mișca foarte bine pe teren chiar și spre sfârșitul meciului”.

Dar, după cum putem vedea, pasiunea pentru tenis depăşeşte graniţele terenului. Pe lângă video-urile pe care le urmăreşte, Alexiei îi place foarte mult să deseneze şi se foloseşte de acest talent pentru a schiţa tot felul de lucruri despre tenis şi despre jucători.

Aşa cum a fost şi în cazul ei, le recomandă copiilor care vor să se dedice lumii tenisului, să muncească: „să facă totul pentru tenis, să facă sacrificii ca să poată să ajungă departe și, dacă vor să continue, să fie dornici și motivați”. Pentru ea, atitudinea și munca fac diferența între un sportiv mediocru și unul bun, dar mai ales dorința de a face tenis.

Asta poate fi observat şi în evoluţia ei de-a lungul anilor. Parcursul Alexiei a fost unul impresionant: în doar trei ani de când începuse antrenamentele, a reuşit să devină dublă campionă naţională şi să aibă şase victorii fără a pierde un set.

Avea 10 ani atunci când a fost medaliată cu aur la Campionatul Naţional pe Echipe, la categoria ei de vârstă. Acesta a fost şi cea mai frumoasă amintire pe care Alexia o are din lumea tenisului.

Rememorează că a fost un turneu desfășurat pe o căldură foarte mare şi că a muncit din greu pentru fiecare punct. Şi-a dorit atât de mult să câștige naționalele, încât a dat tot ce a putut ca să reușească şi, în final, şi-a îndeplinit dorinţa.

Ca obiective, locul 1 este visul cel mare, însă şi munca şi sacrificiile pe care un jucător de tenis trebuie să le facă pentru a ajunge acolo sunt pe măsură. Ajutorul părinţilor este unul esenţial pe tot acest parcurs, iar Alexia le este pe deplin recunoscătoare pentru eforturile pe care ei le fac pentru ca ea să-şi împlinească visul.

Dacă ştie că părinţii ei îi sunt alături şi o susţin la fiecare punct, asta este cel mai important lucru pentru ea: „când știu că îi am pe ei în spate, o să strâng din dinți și o să merg până la capăt!”.

Îşi dă seama şi de importanţa ajutorului financiar, fără de care nu ar putea să meargă la atât de multe turnee importante. Toate aceste experienţe o ajută pe ea să înveţe, să se perfecţioneze şi să aibă ocazia să joace cu tenismene mai bune decât ea.

Atunci când vine vorba de realizări, pentru Alexia sunt importante toate meciurile pe care le joacă la turnee importante. Spre exemplu, vorbeşte cu pasiune despre calificările la turneul „Les Petits As”, una dintre cele mai importante competiţii de tenis dedicate juniorilor. Acolo, deşi a pierdut în primul tur, în trei seturi, simte că a avut foarte multe de învăţat de la adversara ei, o jucătoare englezoaică.

Relaţia cu oamenii din lumea tenisului este foarte importantă. Alexia apreciază la cei din jurul ei politeţea, respectul şi sinceritatea. Fiind o fire vorbăreaţă, a reuşit să se împrietenească cu toţi jucătorii de tenis cu care se întâlneşte la turnee. Despre Radu Gheorghe, antrenorul ei, spune că este un om foarte calm, care reuşeşte să comunice foarte bine cu ea atunci când se află pe teren. De fiecare dată când greşeşte îi explică pe îndelete ce s-a întâmplat, pentru ca ea să nu mai repete greșeala.

Alexia este o persoană căreia îi place foarte mult să înveţe şi care găseşte motivaţia să îşi ducă planurile până la capăt. Până acum a mers la multe turnee de tenis și a trebuit să lipsesc de la școală, lucru care a determinat-o să nu acorde o atenţie pe cât de mare şi-ar fi dorit performanţelor şcolare: „mi-ar fi plăcut să merg la mai multe concursuri de tip olimpiade, la istorie sau matematică”.

Cu toate astea, spune că materia ei preferată este limba şi literatura română. Îi place foarte mult să scrie compuneri, tocmai de aceea ţine un jurnal în care scrie tot despre tenis, despre antrenamentele pe care le desfăşoară sau, pur şi simplu, despre viața ei obișnuită.

Anul acesta, Alexia a trecut la categoria superioară de vârstă, Juniori 14 ani, şi a demonstrat că jocul ei se ridică la nivelul adversarelor cu vârste mai mari. La turneul internațional de categoria 2, International Championships of Romania, Alexia a avut un rezultat excelent. Toată munca depusă şi antrenamentele intense, plus mentalitatea de luptătoare, au ajutat-o pe sportiva în vârstă de 13 ani să câştige turneul şi să primească cupa de campioană.

Mai mult, tot în 2019, în cadrul turneului Tennis Europe Under 14, desfășurat în luna mai pe terenurile Centrului Naţional de Tenis, Alexia, alături de Sophya Devas (Marea Britanie), a câştigat finala în faţa Carei Maria Meşter şi a Mariei-Daciana Ciubotaru cu 6-3, 6-2.

Ambiţia şi perseverenţa o vor ajuta şi de acum înainte pe Alexia să îşi va folosească toate resursele de energie pentru a continua pe drumul spre performanţă. Faptul că îi place să înveţe de le cei mai buni ca ea şi că îşi dedică cea mai mare parte a timpului visului ei, o vor ajuta să ajungă acolo unde îşi doreşte: o mare jucătoare de tenis.

Sursa: Hotnews.ro

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în fotbalul din România: Jucătorii care scuipă sau își suflă nasul pe teren riscă suspendarea și chiar amendă

Publicat

fotbal covid

Coronavirusul a adus reguli noi în fotbal. Jucătorii din România riscă să fie suspendați între 6 și 12 meciuri și să ia chiar șiamendă în cazul în care scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit noului protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, aprobat de Federația Română de Fotbal scrie Romania24.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care au fost aprobate de Comitetul Executiv al FRF. Documentele cuprind noi regul cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției după pauza provocată de criza COVID-19, ce este planificată pentru luna iunie.

Potrivit documentului, fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, iar echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor.

UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului.

Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Regulile stabilite LPF și FRF pentru reluarea campionatului de fotbal

Autocarele echipelor vor veni la ore diferite la stadion – oaspeții cu 90 de minute înainte de startul partidei, iar gazdele cu 75 – astfel încât să fie evitată aglomerarea pe holurile de acces.

Protocolul LPF stipulează că jucătorii echipei gazdă trebuie să folosească mașinile personale, și nu autocarul echipei.

Dacă fotbaliștilor le va fi măsurată temperatura în cantonament, arbitrii vor trece prin această procedură la stadion.

Jucătorii  vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile la intrarea în stadion. În urma lor va veni cineva – fără să intre în contact cu ei – care va curăța cu dezinfectant și „spațiile comune atinse cu mâinile”.

Odată ajunși la stadion – unde fotbaliștii își vor aduce singuri echipamentele – titularii se duc direct la vestiare, iar rezervele merg pe gazon. Când s-au îmbrăcat fotbaliștii din „primul 11”, ei vor face schimb de locuri cu ceilalți.

Echipele vor ieși la încălzire pe rând, iar jucătorii vor păstra distanța socială chiar și pe teren, dar doar în timpul încălzirii, bineînțeles.

Mingile vor fi și ele dezinfectate. Mai mult decât atât, este recomandat ca ședințele tehnico-tactie să aibă loc doar în situații excepționale.

„Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfașoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri intre participanți”, arată una din propuneri.

Salutul între jucători interzis

Protocolul FRF interzice în mod clar salutul dintre jucători – manifestat prin strângere de mână – înainte de partidă, iar cele două echipe nu vor mai veni împreună la centru pentru tradiționalul salut al tribunelor, care oricum vor fi fără spectatori, ci numai cu reprezentanți mass-media, oficiali de club și alți actori din categorii similare.

Arbitrii vor ieși pe gazon cu 10 minute înainte de start, în timp ce gazdele o vor face cu opt minute, iar oaspeții cu șase minute.

„Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice”.

Toți cei care scuipă sau își suflă nasul, „vor fi sancționați în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă”, ceea ce înseamnă, potrivit publicației citate, o suspendare între șase și 12 etape.

Coronavirusul a paralizat fotbalul din România

Fotbalul din România, care a fost paralizat de criza COVID-19, ar putea reîncepe după 13 iunie, fără spectatori. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, care a explicat că, oricum, decizia privind reluarea activității sportive depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celelalte competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot, pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportivă pentru celelalte sporturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi I de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a precizat Stroe.

Sursa: hotnews.ro, Digi24, Fanatik.ro
Foto: Facebook/ CFR Cluj

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia a relansat liniile de feribot spre insule. Când ar putea fi deschise hotelurile

Publicat

Grecia a reluat legăturile cu feribotul spre insule, fiind permis restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă.

Guvernul elen deschide gradual activitatea, hotelurile urmând să poată primi oaspeți din 15 iunie, după 3 luni în care au fost închise.

Zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

Până acum, insulele grecești au fost ferite de coronavirus.

Unul din cinci greci lucrează în turism.

În Grecia, au fost înregistrate mai puțin de 3000 de cazuri de coronavirus în Grecia și 172 de decese.

Sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA județelor fără nici o infectare cu COVID-19, înregistrată în ultimele 24 de ore. 8 județe au câte un singur caz

Publicat

În judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea nu a mai fost înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Există alte opt judeţe din ţară unde, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat doar câte un singur caz confirmat de infecţie cu COVID-19: Bistriţa-Năsăud, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Timiş şi Vaslui.

La nivel naţional sunt 18.594 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar pe secţiile ATI sunt internați 198 de pacienți, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ZERO cazuri active de coronavirus la Aiud. Primăria a anunțat că toate cele 20 de persoane infectate s-au vindecat

Publicat

Municipiul Aiud nu mai are nici un caz activ de coronavirus, au anunțat miercuri reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

20 de persoane s-au vindecat, potrivit sursei citate, iar o persoană infectată cu acest virus și-a pierdut viața.

Postarea Primăriei:

”Informare privind situația COVID-19 la nivelul municipiului Aiud la data de 27.05.2020:

– 0 cazuri active, conform DSP ALBA;
– 20 persoane vindecate;
– 1 persoană decedată;
– 85 persoane izolate la domiciliu;
– 0 persoane în carantină.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 478 de persoane. Pentru 393 persoane perioada de izolare a încetat”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate