Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alfabetizare digitală la Şard: Şomeri, pensionari şi alte persoane învaţă să comunice online pe calculatoare donate şcolii generale din sat

Publicat

Un grup de 60 de persoane din grupuri vulnerabile din Şard vor fi instruite, începând din luna septembrie, în comunicarea online utilizând calculatoare recondiţionate, donate şcolii generale din sat. De asemenea, acestea vor învăţa să redacteze CV-uri şi să caute pe internet un loc de muncă.

Iniţiativa vizează creşterea nivelului de cunoştinţe IT pentru 60 de persoane din comuna Ighiu, persoane șomere, cu domiciliul în mediul rural, minorităţi etnice, analfabeți digitali, persoane cu dificultăți materiale și/sau sociale. Acestea vor fi instruite și în ceea ce privește tehnicile de căutare a unui loc de muncă și tehnicile de redactare a unui CV, prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

Vor avea acces la opt calculatoare recondiționate de Asociația Ateliere fără Frontiere și puse la dispoziția Şcolii Generale cu clasele I-VIII din satul Șard, comuna Ighiu. Totodată, cei peste 220 de copii ai școlii din satul Șard și familiile acestora vor beneficia de o mai bună infrastructură IT.

Proiectul este implementat de Fundaţia PAEM Alba, în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014, în cadrul programului de donații IT „Assoclic” gestionat de Asociația “Ateliere fără Frontiere”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax