Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianțe cu probleme la Ponor. Primarul Vasile Stan: „Consiliul Local poate funcționa și fără viceprimar”

Publicat

În urma alegerilor locale din 10 iunie 2012, în comuna Ponor a fost ales primar Vasile Stan, candidat pe listele PDL. Consiliul Local, alcătuit din 9 membri, ar fi trebuit constituit în ședință pe data de 26 iunie, potrivit programării elaborate prin ordinul prefectului Dan Simedru. Din cauza unor neînțelegeri între membrii formațiunilor politice ce fac parte din Consiliul Local, ședința nu a avut loc la data stabilită și a fost amânată pentru 3 iulie 2012. Nici de această dată, consilierii nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la alegerea viceprimarului comunei.

La Ponor, Consiliul Local a fost constituit marți, 3 iulie 2012, din 3 membri PDL (Ioan Bercea, Adrian Emil Ciorbea, Constantin Luca), 3 membri USL (Victor Cordea – PSD, Ioan Petruț – PSD și Marian Sabin – PNL), 3 membri PP-DD (Bujor Petruț, Rubin Lazăr și Liviu Băieșan). Dintre aceștia, consilierul PNL Marian Sabin a fost invalidat de partidul din care face parte, liberalii înaintându-l pe Emil Lazăr, al doilea pe lista de consilieri PNL.

Totodată, viceprimarul comunei nu a fost votat în ședință, din cauza unor neînțelegeri între membrii formațiunilor ce fac parte din Consiliu Local. Numele vehiculate pentru funcția de viceprimar au fost Adrian Emil Ciorbea (PDL), Ioan Petruț (PSD) și Bujor Petruț (PP-DD). Potrivit primarului comunei Ponor, Vasile Stan, consilierii locali au părăsit ședința de constituire, în momentul în care pe ordinea de zi s-a ajuns la alegerea viceprimarului.

„Nu se poate face majoritate pentru că vor prea mulți să fie viceprimari și nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Consilierii au plecat de la ședință”, a declarat primarul Vasile Stan.

Vasile Stan a adăugat că va convoca o ședință ordinară a Consiliului Local în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil joi, cu scopul de a valida consilierul liberal, însă din cauza situației tensionate între consilieri, pe ordinea de zi nu va fi inclusă alegerea viceprimarului: „Nu voi mai include pe ordinea de zi alegerea viceprimarului până nu se vor mai liniști consilierii. La ora actuală, situația este foarte bulversată și nu se poate ajunge la niciun consens. Mai bine lăsăm să treacă o vreme, să se lămurească treburile și eventual să se aleagă viceprimarul mai târziu. Consider că așa este mai bine, ca să nu mai fie atâta ceartă și discuții. Consiliul Local poate funcționa foarte bine și fără viceprimar, cum se întâmplă și în localități din alte județe. Am vorbit și la Prefectură și la Consiliul Județean cu cei care pot să ne dea sfaturi în situații de acest gen și ne-au spus că nu este nicio problemă, dacă noi așa considerăm că este mai bine, în situația de față”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax