Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinele de vot. Cum au reacționat liderii USR, PMP și Forța Dreptei după decizia ÎCCJ

Publicat

Alianța politică formată din USR, PMP și Forța Dreptei (Dreapta Unită) va fi prezentă pe buletinele de vot. ÎCCJ a admis contestația depusă de liderii celor trei partide. 

În cursul zilei de marţi, Instanţa supremă a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul său de constituire.

Alianța este formată din USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei.

ÎCCJ a validat alianța electorală

„ICCJ a validat alianţa electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, admiţând contestaţia faţă de decizia Biroului Electoral Central. Decizia ICCJ dovedeşte că hotărârea iniţială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democraţiei, controlată de PSD, care a eşuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianţei Dreapta Unită”, a anunţat Forţa Dreptei.

Liderii alianţei au susţinut, într-un comunicat de presă, că decizia BEC a fost „abuzivă”.

„ICCJ ne-a dat dreptate şi a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului Alianţei Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democraţiei din România, o încercare de a împiedica Opoziţia să participe la alegeri.

Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea şi PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a precizat Cătălin Drulă, preşedintele USR, în comunicat.

„În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români şi să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, a arătat, la rândul său, Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Reacția liderilor Dreapta Unită

„Este o zi mare pentru democraţia românească pentru că s-a făcut dreptate. Nu se poate ca un drept să ne fie luat printr-o decizie abuzivă. Este inacceptabil comportamentul celor care cred că în această competiţie electorală pot avea doar concurenţi convenabil, competitori controlaţi, unii pe listă cu ei, alţii la aceleaşi tribune. Au încercat să ne ia dreptul de a ne putea asocia şi de a merge şi a cere românilor încrederea. Astăzi Dreapta Unită a revenit pe buletinele de vot”, a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

El le-a mulţumit partenerilor de alianţă, liderilor USR şi Forţa Dreptei, că au fost alături de PMP.

Ce a spus Eugen Tomac

„Partidul Mişcarea Populară un partid de opoziţie, un partid cu reprezentare în Parlamentul European, un partid care în ultimii doi ani de zile a fost hărţuit de această putere opresivă. Suntem conştienţi de forţa pe care o avem, de aşteptările pe care le au cetăţenii români şi suntem convinşi că această speranţă pe care o văd românii în Dreapta Unită va fi confirmată la votul din 9 iunie. (…) Suntem determinaţi să mergem mai departe şi să luptăm cu acest monstru PSD 1 şi PSD 2. De ce le este frică nu vor scăpa. Ne vom lupta de la egal la egal la alegerile europarlamentare, alegerile locale şi, evident, îi vom învinge la alegerile prezidenţiale”, a spus Tomac.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să le interzică celor trei partide, USR, PMP şi Forţa Dreptei, dreptul de a candida.

Poziția liderului USR, Cătălin Drulă

„S-a făcut dreptate. Duminică democraţia din România a primit un pumn în faţă de la Marcel Ciolacu, care a încercat nouă, celor trei partide reprezentate aici, să ne interzică dreptul de a candida.

Astăzi, Înalta Curte, cea mai înaltă instanţă a republicii noastre, a făcut dreptate din nou, aşa cum a făcut-o şi în 2019. Ne veţi găsi pe buletinul de vot. Veţi avea alternativa onestă, muncitoare, cinstită, de dreapta, pe buletinul de vot la hoţia PSD şi a PNL care, de fapt, sunt un singur partid.

A încercat o mişcare abuzivă Marcel Ciolacu şi nu i-a ieşit. Aşa începe sfârşitul. Marcele, nici nu ştii cât de mic începi să fii”, a declarat Drulă.

El a mai susţinut că Marcel Ciolacu şi-a făcut planuri ca, împreună cu Klaus Iohannis şi cu Nicolae Ciucă, „să pună stăpânire pe ţară pentru 10 ani, să nu mai conteze votul oamenilor, să nu mai existe opoziţie”.

Discursul președintelui Ludovic Orban

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au încercat să împiedice partidele din Alianţa Dreapta Unită să participe în alegeri aşa cum doresc.

„Trădarea principiilor, valorilor, credinţei, trădarea oamenilor care şi-au pus încrederea în tine săvârşite atât de PSD, cât şi de PNL. Am un mesaj către Ciucă şi Ciolacu: aţi încercat să ne luaţi parlamentari, aţi încercat să ne luaţi primari, acum ne vânaţi până şi candidaţii de calitate care vor să candideze din partea Alianţei Dreapta Unită în toate judeţele ţării, aţi făcut praf legislaţia electorală, aţi apelat la mârşăvia de a încerca să ne împiedicaţi să participăm în alegeri aşa cum vrem noi şi aşa cum sunt convins că îşi doresc milioane de români, aţi apelat la toate armele nedemocratice pentru a încerca să împiedicaţi exprimarea voinţei oamenilor, să nu credeţi că românii n-au discernământ, să nu vă imaginaţi că românii nu vă vor pedepsi la aceste alegeri pentru modul catastrofal în care guvernaţi, pentru modul în care v-aţi bătut joc de cetăţenii români de doi ani şi jumătate de când sunteţi la guvernare”, a spus Orban.

Potrivit lui Orban, românii trebuie să ştie că PSD şi PNL vor să elimine cota unică de impozitare, să crească din nou taxele, în special să crească TVA şi impozitele pe proprietate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax