Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianța PDL- PPDD pregătește înlocuirea liberalilor din conducerea mai multor localități din Alba. Este vizat și vicele CJ, Florin Roman

Publicat

Revocarea din funcție a viceprimarului PNL, Simone Albani și instalarea în funcția respectivă a unui consilier PP-DD nu este decât un prim pas pe care PDL îl face pentru ruperea relațiilor cu liberalii din Alba. Potrivit unor surse politice locale, democrații lui Mircea Hava au parafat, la nivel central, un protocol cu partidul lui Dan Diaconescu.

Pe lângă alegerea lui Dorin Șerdean în funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia, protocolul mai prevede schimbări şi în conducerea Consiliului Judeţean Alba, unde tot un liberal,  Florin Roman, ar urma să fie înlocuit cu Ion Marincaş – consilier județean PP-DD. În Consiliul Judeţean Alba, PDL şi PP-DD au împreună 19 voturi, suficiente pentru a putea deține majoritatea. Dar, procedura de schimbare a vicepreşedintelui de la CJ este mai complicată decât cea a viceprimarului de la Alba Iulia, cu atât mai mult cu cât președintele Ion Dumitrel și vicepreședintele Alin Cucui au dat de înțeles că preferă ca la nivelul forului județean să mențină alianța cu grupul de consilieri ai PNL,  din care mai face parte și Simion Crețu, șeful ADR Centru, instituție prin intermediul căreia se derulează majoritatea proiectelor cu finanțare europeană din infrastructura județului. Procedura de demitere a vicepreşedintelui CJ Alba presupune îndeplinirea a cel puţin una dintre următoarele condiţii: incompatibilitatea cu funcţia deţinută, grave abateri în timpul mandatului, arestare preventivă într-o cauză penală ori deces.

Protocolul încheiat de Mircea Hava și Simona Man (numită săptămâna trecută șef al organizației din Alba a PP-DD) prevede ca, pe lângă aceste funcții de vice la Primăria Alba Iulia și CJ, partidul lui Dan Diaconescu să mai primească  și posturi de viceprimar în 14 comune din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. abbilbal

    miercuri, 25.07.2012 at 01:19

    Foarte bine. Au stat destul liberalii la ciolan. Acum să treacă la ros oase.

  2. gigi

    miercuri, 25.07.2012 at 11:39

    URA, URA, URA!!!! O sa incepem sa o cautam pe Elodia (nu ma refer la persoana in sine, ci la mitul „elodia”) prin santurile frumos pavate, o se vor organiza concursuri pe tema asta cu muuulte premii, partide de vanatoare, vom viziona OTV in fiecare seara pe panouri gigant sau poate chiar la Cinema ori la Casa de Cultura, o sa ne indobitocim si mai mult (dar deja nu mai conteaza, ne-o meritam) si va fi, in doua cuvinte SUPER TARE !!!

  3. Baw

    miercuri, 25.07.2012 at 17:28

    Evident ca vor pierde capital politic si unii si altii prin aceasta alianta, dar se pare ca nu ii intereseaza acest aspect. Important e ciolanul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax