Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianța PSD-ALDE a murit la Alba Iulia. Consilierii PSD și-au anulat voturile la funcția de viceprimar, deși ALDE avea candidat

bogdan lazar psd

Publicat

Coaliția PSD – ALDE funcționează la Alba Iulia ”foarte, foarte prost.” Sunt cuvintele președintelui organizației județene ALDE, Ioan Lazăr, care a comentat, pentru Alba24, alegerea noului viceprimar al municipiului.

Deși Bogdan Lazăr, fiul lui Ioan Lazăr, a candidat la această funcție, consilierii PSD au preferat să își anuleze voturile, în loc să i le acorde acestuia.

Problemele și neînțelegerile din interiorul coaliției PSD – ALDE au ajuns la un punct critic, fără precedent în relația dintre cele partide. Practic este greu de crezut că liderii acestora vor mai găsi în viitor căi de colaborare.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care luni, 15 iulie, în timpul alegerilor pentru un nou viceprimar al municipiului Alba Iulia, social-democrații au considerat că este mai bine să își anuleze toate cele cinci voturi, decât să i le acorde candidatului propus de ALDE pentru această funcție, Bogdan Lazăr.

PNL l-a propus pe Raul Tudorașcu, acesta devenind şi noul viceprimar, iar singurul consilier local din partea PMP, Angela Moldovan, s-a autopropus.

Surpriza s-a produs la numărarea voturilor. Raul Tudorașcu a primit 12 voturi, Angela Moldovan un singur vot, iar Bogdan Lazăr a primit două voturi. În schimb 5 voturi, exact câți consilieri locali are PSD, au fost anulate.

Consiliul Local Alba Iulia este format din 12 membri PNL, 5 PSD, 2 ALDE, 1 PMP și un independent.

Contactat de Alba24, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr a declarat că în continuare la nivelul județului Alba coaliția merge ”foarte, foarte prost.”

”Coaliția ALDE-PSD în Alba, funcționează cum a funcționat întodeauna, adică foarte, foarte prost. Ei nu sunt în stare, nu au un om pe care să îl propună pentru viceprimar, îs toți varză, îî pregătește terenul lui Dragnea de Alba, adică Dîrzu, nu au curajul și nici nu sunt pregătiți să preia funcția de viceprimar și atunci, decât să fie cineva din coaliție, mai bine nu votează (…) Nu au curajul, nu îi lasă Dîrzu”a declarat președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate