Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în Munții Apuseni, după cea mai gravă avarie a rețelelor din zonă

Publicat

Au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor la rețelele de alimentare cu energie electrică din județ, nu mai sunt utilizatori nealimentați cu energie electrică în zona Munților Apuseni.

Confruntat cu cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni, operatorul de distribuţie a energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrica România) a reuşit printr-o mobilizare exemplară să aducă în funcţiune instalaţiile şi să alimenteze consumatorii din zonă.

În sprijinul angajaţilor sucursalei Alba ai DEER au venit şi colegii din Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care au direcţionat imediat spre judeţul Alba formaţii de lucru, utilaje, echipamente şi materiale. Peste 140 de angajaţi ai DEER au fost în acţiune în ultimele zile, astăzi fiind remediate ultimele linii de medie tensiune din zonă.

Nu în ultimul rând trebuie menţionat sprijinul permanent oferit formaţiilor operatorului de distribuţie a energie electrice de primăriile din zona Apuseni, ISU Alba, Direcţia Silvică Alba, dar şi de voluntari din localităţile afectate, care au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înregistrate pe fondul codului portocaliu din 26-27 februarie.

De maximă importanţă pentru asigurarea accesului la intervenţii, prin deblocarea drumurilor afectate de dezastrul natural, a fost şi activitatea SDN Alba, DPL, IPJ, IJJ, Alba, SGA Alba şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Efective implicate:

  • SDEE Electrica, 140 electricieni+coordonatori și 35 de utilaje din județele Alba, Bihor, Mureș, Brașov, Cluj, Bistrița, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu;
  • ISU Alba, 66 de pompieri militari, 6 autospeciale de intervenție și 1 autocamion cu grup electrogen de mare capacitate;
  • IPJ Alba, 22 polițiști și 11 auto;
  • SGA Alba, 51 muncitori, 5 autospeciale și 2 buldoexcavatoare;
  • SDN Alba, 15 muncitori cu 5 auto si 2 buldoexcavatoare;
  • SVSU-uri, 80 persoane cu 14 mijloace tehnice.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a mulțumit lucrătorilor din cadrul instituțiilor, primarilor și cetățenilor din zonele afectate, pentru efortul depus în aceste zile, în vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteo, dar mai ales pentru remedierea defecțiunilor la rețelele electrice din Munții Apuseni, deblocarea și menținerea în stare de practicabilitate a drumurilor naționale și județene, respectiv decolmatarea cursurilor de apă, de arborii doborâți de vânt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax