Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alin Cucui răspunde la declarațiile primarului din Sâncel: „Cele mai multe investiții din comună au fost finanțate de Consiliul Județean”

Publicat

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Alin Cucui, a reacționat miercuri, în conferința de presă a PDL Alba, la declarațiile făcute săptămâna trecută de primarul comunei Sâncel, liberalul Ilie Frățilă, potrivit căruia, comunitatea pe care o reprezintă a fost defavorizată în mandatul anterior, în care Consiliul Județean Alba era condus de o majoritate PDL.

„În primul rând vreau să fie foarte clar că nu-mi doresc să intru într-o polemică cu domnul primar, pe care îl respect la fel cum îi respect pe toți ceilalți primari din județul Alba, indiferent de apartenența politică a acestora; în al doilea rând, ca vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, nu pot să fiu de acord cu o astfel de afirmație, pentru simplul motiv că ea mi se pare regretabilă și nedreaptă în condițiile în care cea mai mare parte a investițiilor derulate în comuna Sâncel în ultimii ani au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Alba”, a precizat Cucui.

El a prezentat o listă a investițiilor realizate de Consiliul Județean sau cu sprijinul acestuia, în Sâncel:

– reabilitarea și modernizarea DJ 107 (Blaj – Cetatea De Baltă) care traversează interiorul localității Sâncel a fost realizată de către Consiliului Județean Alba prin programul PHARE, contribuția Consiliului Județean fiind de 2,6 milioane de Euro, porțiunea de drum modernizată pe teritoriul comunei Sâncel fiind de 5.19 km cu o valoare de 274,376 euro.

– alimentarea cu apă a localității Sâncel s-a facut prin dispozitia Consiliului Judetean Alba, prin programul 687 și a prevăzut un racord în gospodăria de apă a municipiului Blaj, executându-se o rețea de 10.7 km, valoarea lucrărilor fiind de 595,159 USD

– alimentarea cu apă a localităților Iclod și Pănade s-a făcut în baza unui contract încheiat în data de 16.12.2009, valoarea investiției ridicându-se la 1.333.625 lei, proiectul fiind finanțat în proporție de 80% în baza HG nr. 577 la propunerea Consiliului Județean Alba. De asemenea, sumele repartizate de Consiliului Județean Alba în perioada 2008-2013 pentru comuna Sâncel au fost în valoare totală de 1458,50 mii lei (în anul 2008 – 439 mii lei, în anul 2009 – 160 mii lei, în anul 2010 – 97 mii lei, în anul 2011 – 277,5 mii lei, în anul 2012 – 215 mii lei, în anul 2013 – 270 mii lei) sume din care a fost modernizat si DC 22 Sâncel – Iclod.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax