Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alin Ignat, deputat PNL Alba: Ideile pentru care am luptat în public și partid, pentru mediul privat, sunt în noile măsuri fiscale

Publicat

alin ignat deputat pnl de alba

”Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Ideile pentru care am luptat, ca deputat liberal de Alba, atât public, cât și în interiorul partidului, pentru protejarea mediului privat, s-au impus în noile măsuri fiscale.”

Încă de la primele discuții, de la primul draft de ordonanță care prevedea un adevărat asalt fiscal împotriva mediului privat din România, m-am opus categoric și am spus foarte clar că nu voi vota niciun act normativ care să distrugă motorul economiei printr-o taxare profund excesivă și injustă.

Am explicat, în repetate rânduri, atât public, cât și în interiorul partidului, că majorarea TVA general de la 19% la 21%, a impozitului pe dividende de la 8% la 16%, 12% sau 10%, a TVA în turism de la 9% la 19% sau trecerea microintreprinderilor cu cifra de afaceri de peste 250.000€ la impozit pe profit sunt măsuri dezastruoase pentru firmele din România și în final pentru economia românească, măsuri care ar avea ca singur efect creșterea evaziunii fiscale și prăbușirea colectării de taxe la bugetul de stat.

Nu mai vorbim de creșteri de prețuri la toate produsele și serviciile.

După mai multe dezbateri, am reușit, alături de alți colegi liberali, să convingem. Astfel, ideile pentru care am luptat și pe care le-am susținut, ca deputat liberal de Alba, asumat și cu voce tare din prima clipă, s-au impus în noile măsuri fiscale.

Cu argumente clare și valide, am reușit să apărăm angajații și angajatorii din mediul privat, împotriva asaltului fiscal socialist, și întreaga populație care ar fi resimțit noi creșteri de prețuri, primul gând fiind întotdeauna la oamenii din Alba.

Așadar, așa cum am cerut:

TVA rămâne 9% în Horeca – NU crește la 19%.

TVA general rămâne 19% – NU crește la 21%.

Impozitul pe dividende rămâne 8% – NU crește la 16%, 12% sau 10% cum cereau socialiștii.

Cota unică rămâne în picioare – NU introducem impozitul progresiv.

NU se introduce impozitul de 1% pe proprietăți cu valoare cumulată de peste 500.000€.

Pragul pentru microintreprinderi rămâne 500.000€ – NU scade la 250.000€ cum cereau socialiștii.

Ca parlamentar liberal de Alba, voi spune întotdeauna adevărul și voi lupta de fiecare dată pentru ceea ce este corect, indiferent pe cine deranjează asta.

Liber și asumat, cu decență și seriozitate. Așa cum mă știți. De partea oamenilor.

Avem treabă de făcut”, a declarat într-un comunicat de presă, Alin Ignat, deputat liberal de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 19.09.2023 at 22:00

    Ai dreptate, te-am văzut imbrăcat de luptă pe străzile Albei şi erai foarte îndârjit. Se pare că ai înfrânt.Dar şi Rareş spune tot asta, aşa că concurenţa-i mare în declaraţii la voi în partid. Hai la lupta următoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax