Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alina Gorghiu a fost aleasă preşedinte al PNL în locul lui Klaus Iohannis

Publicat

alina gorghiu 2 Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, surclasându-l pe Ludovic Orban.

Citește și Teodor Atanasiu S-A RETRAS din cursa pentru șefia PNL: ”Am propus-o pe Alina Gorghiu. Iohannis a spus clar că o susţine”

Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL, liderii formaţiunii alegând noul preşedinte PNL, între Ludovic Orban şi Alina Gorghiu.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că o felicită public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că felul în care BPN a acţionat şi a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza.

„Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii”, a spus Iohannis.

El a apreciat că felul în care Biroul Politic a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma.

„Felul în care Biroul Politic a acţionat, felul în care a votat îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor oamenilor care ne votează şi care ne pun în aceste poziţii publice”, a adăugat el.

Alina Gorghiu, aleasă joi pentru a deveni preşedintele PNL şi co-preşedinte al ”noului PNL”, alături de Vasile Blaga, este cel mai tânăr preşedinte din istoria acestui partid şi prima femeie care ajunge într-o astfel de poziţie, cu o vechime de 12 ani în PNL, deputat şi avocat de profesie.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax