Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alina Gorghiu, despre migrația unor aleși locali PNL: „Primarii care au trecut la un alt partid își pierd mandatele”

Publicat

alina gorghiu 2 Revoltă în mai multe organizaţii din PNL, după ce noii lideri impuşi de centru nu sunt primiţi deloc bine de cei din filiale pe motiv că nu au fost consultaţi înainte.

Aleșii locali au fost anunțați de noua șefă a liberalilor că situația se va schimba pentru ei în perioada următoare, iar unii ar putea fi înlocuiți. Vizați ar fi primarii traseiști care au profitat de ordonanța migrației politice.

„Primarii care au trecut la un alt partid beneficiind de prevederile ordonanței lui Dragnea, își pierd mandatele. Trebuie să găsim o soluție pentru a clarifica aspectele sesizate de Curtea Constituțională”, a afirmat președintele PNL, Alina Gorghiu.

Pe 17 decembrie, Curtea Constituţională (CC) a decis, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Parlamentarii PNL au sesizat Curtea Constituţională în privinţa OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, sperând că judecătorii CC să facă referire şi la situaţia juridică a primarilor şi consilierilor care au părăsit partidele din partea cărora au fost aleşi şi a mandatului acestora.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 55 care a permis migraţia aleşilor locali a fost adoptat, în 9 decembrie, de plenul Senatului, fiind înregistrate 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 6 abţineri.

OUG care a permis migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată de Guvern în 28 august. Aleşii locali au putut opta pentru un partid până pe 17 octombrie.

sursa: ampress, mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax