Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alina Gorghiu, despre preluarea puterii în România: În 5 iunie, PNL depune o moțiune de cenzură. Avem rețeta completă pentru a guverna

Publicat

alina gorghiu, pnl alba Președintele PNL Alina Gorghiu este prezentă la Alba Iulia pentru a sărbători alături de organizaţia judeţeană 140 de ani de la înfiinţarea partidului.

În cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte și prim – vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, co-președinții PNL Alba, Mircea Hava și Adrian Teban, dar și alți membri ai organizației județene, Alina Gorghiu a vorbit despre momentul pe care partidul îl plănuiește de când Klaus Iohannis a ieșit președinte al României, respectiv preluarea guvernării. 

Președintele PNL a declarat în acest context că pe 5 iunie partidul va depune o moțiune de cenzură, împotriva căreia Guvernul Ponta nu se poate apăra. Gorghiu a mai specificat că PNL are „rețeta completă pentru a guverna, dacă moțiunea de cenzură va trece”.

„Unul din obiectivele pe care noi ni l-am propus imediat după alegerile prezidențiale a fost să ne validăm total și la nivel parlamentar. Adică ne-am dorit să ajungem la guvernare, dar tehnic, constituțional și legal se poate ajungela guvernare prin cele două modalități: prin demisia Guvernului Ponta, lucru care vedeți că este imposibil pentru că Ponta se ține cu mâinile foarte strâns legate de scaunul de la Palatul Victoria, moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o la Pitești și pe care o vom depune pe data de 5 iunie. O moțiune de cenzură înseamnă un atac politic frontal pe care i-l dai Guvernului”, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu la Alba Iulia.

Gorghiu a specificat că moțiunea de cenzură pe care partidul a pregătit-o nu poate fi „învinsă” de guvernul Ponta: „Este o moțiune de cenzură care are o temă, împotriva căreia eu nu văd cum Guvernul Ponta nu se poate apăra. Vorbim de votul prin corespondență care înseamnă un drept fundamental, pe care oricine în România și în afara României poate să îl aibă”.

Președintele PNL a declarat la Alba Iulia că „după ce vom creiona acest draft al moțiunii de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, o vom înainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea că vom face o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și neplăcută pentru Ponta”.

Întrebată dacă surpriza neplăcută pentru Guvernul Ponta ar fi căderea de la putere, Alina Gorhiu a precizat: „De ce nu. Scopul unei moțiuni de cenzură acesta este”.

„Avem un program de guvernare pe care ieri l-am votat în consiliu. Avem resurse umane cât cuprinde în PNL care să se încadreze în criteriile pe care le-am menționat în ședință. Avem rețeta completă pentru a putea guverna dacă moțiunea de cenzură votată cu un număr de voturi suficient pentru a trece”, a concluzionat în final Alina Gorghiu.

Sâmbătă la Pitești a avut loc Consiliul Național al PNL, unde liberalii au votat programul de guvernare și modificările la statutul partidului care se referă la integritate.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax