Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alocația de hrană acordată bolnavilor din spitale se va dubla, din 1 iulie. Proiect de lege, adoptat de Camera Deputaților

Publicat

Alocația de hrană pentru bolnavii din spitale se va dubla, începând cu 1 iulie. Astfel, cuantumul acesteia va ajunge la 22 de lei, față de 11 lei/zi cât este în prezent. 

Camera Deputaților a adoptat, în 13 aprilie, cu 275 de voturi pentru, un vot contra și 6 abțineri, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006, republicată.

Documentul introduce noțiunea de alocație de hrană în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Alocația de hrană reprezintă suma unitară pentru servirea mesei de către asiguratul spitalizat, calculată în funcție de hrana necesară fiecărei categorii de bolnavi recomandată de Colegiul Dieteticienilor din România, repartizată pe durata unei zile: masa de dimineață, prânz și seară. Alocația de hrană se alocă pe parcursul spitalizării, de la data internării efective.

Documentul stabilește că valoarea acesteia va fi indexată anual cu rata inflației, dar nu va fi mai mică de 22 lei/zi de spitalizare. Valoarea reprezintă practic o dublare a sumei actuale, însă cuantumul prevăzut de acest proiect de lege după ce a trecut de votul senatorilor a fost de 40 lei/zi de spitalizare.

Alocația de hrană va putea fi suplimentată prin hotărâre a autorității publice locale în subordinea căreia se află unitatea spitalicească, cu fonduri din bugetele proprii și cu fonduri guvernamentale, pe baza propunerii Consiliului de Administrație al unității spitalicești aflate în subordinea autorității.

Pentru a se aplica, proiectul de lege trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 16.04.2022 at 11:24

    Cev” Gerozitate ” pe SparlaMentul Asta ! Sa DUBLEZI suma Acordata pentru Hrana Bietilor Pacienti/ZI in Spitalele unde-s Internati !! Mai Bine ar FACE sa Se Aplice Metode de Preventie, prin aprobarea de Fonduri pentru Mai Multe AnaLIZE gratuie, NU doar o DATA/An, Ci si cand apare suspiciunea inbolnarii de o boala nou, ca-n cazul meu, de o forma de hepatita !!! Am fost nevoit sa platesc una suta cinci zeci de Ron-i, pentru o astfel de analiza de sange, stimati Toavarasi Din Senat si Camera Deputatilor !!!! Si Ridicati nivelul de trai al pensionarilor ( In Afara DE SpeciaLII cu pensii NESIMTITE !!!!!), nu numai al celor cu pensii infimime,care le aruncati POMANA milogului, acele Bonuri Valorice, la Cateva LUNI ADATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    sâmbătă, 16.04.2022 at 20:00

    Asta-i pe hârtie pentru impresia artistică, dar în realitate nu cred că se va vedea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax