Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alocația pentru hrana bolnavilor din spitale a fost majorată. Managerii pot decide cât se plăteste pentru mâncarea pacienților

Publicat

Guvernul a aprobat creșterea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale. Această poate fi majorată la solicitarea șefului unității medicale.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre care prevede că începând cu luna mai 2021 alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern din 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.

Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Managerii spitalelor pot decide majorarea sumelor pentru mâncarea pacienților

De asemenea, a fost reglementată modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat.

Potrivit sursei citate, s-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană.

„În termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, unităţile sanitare publice au obligaţia de a afişa pe site-ul propriu nivelul alocaţiei de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum şi orice modificare a acestora. Informaţiile sunt comunicate concomitent şi Ministerului Sănătăţii”, afirmă aceeaşi sursă.

AGERPRES

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax