Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alocație din prima zi de viață a copilului. Inițiativă pentru modificarea legislației

Publicat

O inițiativă legislativă prevede acordarea alocației de creștere a copilului din prima zi de viață a acestuia. Banii urmează să fie plătiți în cel mult 30 de zile.

Inițiativa vrea să elimine „timpul nefiresc de lung de așteptare” a primei alocații.

„În mod normal, un copil trebuie să beneficieze de alocație din prima zi de viață. Birocrația face ca prima plată a alocației să se facă în luna următoare nașterii sau după două luni sau chiar mai târziu. Mai mult, nevoile unei familii cu un nou născut sunt imediate și semnificative, iar statul trebuie să respecte drepturile fiecăruia, inclusiv ale celor abia veniți pe lume”, spune Anca Dragu, spune senatoarea USR Anca Dragu, președinta Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, co-semnatară a inițiativei.

Vezi și Ce ajutoare primesc pensionarii în 2023 și ce se întâmplă cu pensiile. Alocațiile copiilor se indexează cu rata inflației

„Astăzi, un copil care se naște, de exemplu, pe 2 martie nu are dreptul legal la alocație decât începând de la 1 aprilie (luna următoare) și primește banii, eventual, prin luna mai. Două luni pierdute. Asta, în scenariul optimist. Pentru că sunt întârzieri și mai mari. Asta se întâmplă exact în perioada critică. Atunci când familia are nevoie de sprijin cu adevărat din prima zi. Nu când își aduce aminte statul.”, afirmă senatorul USR Ștefan Pălărie.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax