Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alocațiile de stat pentru copii se dublează. Amendament votat în Camera Deputaţilor. Ponta: „Ne costă 1,8 miliarde de lei pe an”

Publicat

copii, familie

copii si parinti Un amendament prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează a fost votat miercuri de Camera Deputaţilor. Potrivit acestuia, aceste indemnizaţii ar urma să crească de la 42 la 84 de lei.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative și a fost adoptat cu 98 de voturi pentru și 77 împotrivă.

Acest amendament, respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, prevede că alocațiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei.

După ce amendamentul a fost adoptat, liderul grupului PSD de la Cameră, Marian Neacșu, a cerut o pauză de 25 de minute, iar ședința de plen s-a întrerupt, ca și dezbaterile la acest proiect de lege. Ordonanța cu amendamentul a intrat la votul final miercuri după-amiază şi a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Referitor la acest amendament, premierul Victor Ponta susţine că este „un lucru bun”, însă nu au fost indicate sursele de finanţare.

„A fost astăzi un vot la Camera Deputaților privind dublarea alocațiilor și pentru celelalte categorii de copii. Noi am mărit pentru 600.000 de copii din familiile cu situații materiale defavorizate. (…) Eu spun ca principiu: suntem partid social-democrat și noi suntem primii care ne bucurăm. (…) Noi n-am dat niciun aviz de la guvern, că nu ni l-a cerut nimeni. Ne-am făcut doar datoria și l-am informat și pe președinte, voi informa și Camera Deputaților astăzi. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat mie mi se pare un lucru bun și îl susțin cu toată inima, dar vreau să știm că ne costă 1,8 miliarde de lei pe an. Partea proastă e că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm, cum spune în Constituție (…). Tot noi o să trebuiască să vedem de unde găsim banii”, a spus Ponta în ședința săptămânală de guvern.

Premierul a adăugat că finanțarea unei asemenea măsuri se poate asigura anul acesta și în 2016.

În şedinţa de la Parlament, Ponta a adăugat că pe anul acesta se vor găsi resursele necesare.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coco

    joi, 21.05.2015 at 08:54

    Saracu dl Ponta, nu ati gasit sursa de finantare, dar cei care au furat milioane de euro , nu ati gasit sursa? Mai trage-ti de la gura detinutiilor, din salarile dvs. pe care le aveti miculute, ca sa ne crestem si noi copii . Mare nerusinareee din partea alesilor nostri dragi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax