Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALS România lansează un program de burse de merit pentru elevii pasionați de chimie, din Roșia Montană

Publicat

ALS România, laboratorul de analize fizico-chimice specializat în prepararea și analiza probelor geologice pentru industria minieră, lansează un program de burse de merit pentru elevii pasionați de chimie din Roșia Montană și împrejurimi. Bursa își propune să încurajeze tinerii să aleagă o carieră în chimie sau în domenii conexe și să cunoască activitatea ALS, astfel încât, după finalizarea studiilor, să poată lucra ca specialiști pentru ALS România. ALS are sediul în Gura Roșiei, Roșia Montană.

Bursa de merit are două componente: în prima fază, compania oferă două burse pentru elevi din clasele terminale (clasa a XII-a/a XIII-a), pentru o perioadă de 5 luni – între 15 februarie și 15 iunie 2014. Apoi, începând cu octombrie 2014, bursa se va adresa studenților și va acoperi întreaga perioadă de studii, astfel încât, după absolvire, aceștia să poată fi angajați de ALS România.

„Întotdeauna am fost interesați să găsim angajați din comunitate și suntem mereu în căutare de profesioniști. Prin acest program, dorim să încurajăm elevii să urmeze cursurile unei Facultăți de Chimie, pentru ca, după finalizarea studiilor superioare, aceștia să aibă șansa de a lucra ca specialiști aproape de casă și să nu fie forțați să se mute departe de părinți și familie”, a declarat directorul ALS România, Francisc Hidi.

Pentru prima parte a acestui program, elevii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă domiciliul în Roșia Montană sau împrejurimi și să fie înscrişi la un profil real; să aibă media generală de minim 9,50 și media la purtare 10 pentru anul școlar anterior. Pentru a se putea înscrie în competiția pentru bursă, elevii interesați trebuie să trimită dosarul de înscriere până în data de 15 ianuarie 2014, prin email, la adresa alsrm.lab@alsglobal.com. Cei interesați pot găsi mai multe detalii pe site-ul ALS România, www.alsglobal.ro.

O comisie desemnată de ALS România, împreună cu reprezentanții liceelor din zonă, va analiza dosarele candidațiilor și va decide cei doi câștigători. În luare deciziei, comisia va ține cont de notele elevilor și rezultatele obținute la olimpiade și concursuri relevante pentru disciplina Chimie.

Câștigătorii vor fi anunțați în februarie 2014 și vor primi bursa până la finalul anului școlar.

Începând cu anul academic 2014-2015, ALS va oferi apoi două burse pentru studenți, pe toată durata studiilor. În timpul vacanțelor de vară, bursierii vor participa la un internship în cadrul companiei, iar după absolvirea facultății compania își propune să îi angajeze ca specialiști.

ALS România și-a dovedit angajamentul față de comunitatea locală prin implicarea în diverse activități caritabile, voluntariat și sponsorizare de evenimente. Încă din primul an de activitate în România, compania a sprijinit programe sportive și educative, prin care promovează mișcarea și viața sănătoasă în rândul comunității. Prin derularea diverselor campanii sociale, ALS România încearcă să ajute oamenii nevoiași din căminele de bătrâni și casele de copii din zonă.

ALS România este un laborator de analize fizico-chimice specializat în prepararea și analizarea probelor geologice pentru industria minieră. Laboratorul din Gura Roșiei face parte din familia ALS Minerals, liderul mondial în servicii integrate de analize pentru industria minieră, cu operațiuni în peste 350 de unități din 55 de țări de pe șase continente.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bogdan M.

    luni, 09.12.2013 at 18:27

    aceasta campanie este una foarte buna, chiar daca unele persoane lupta impotriva ALS Romania, la fel ca si impotriva RMGC asta nu inseamna ca aceste companii ar trebui date afara din tara, ba din contra trebuie sustinute, ele ofera locuri de munca…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax