Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alt manual cu probleme. Dezacorduri și greșeli gramaticale, în paginile manualului de Limba română pentru clasa a VI-a

Publicat

roman

Nici manualul de Limba şi literatura română de clasa a VI-a nu a scăpat de greşeli gramaticale. În paginile cărţii se găsesc dezacorduri și greşeli de punctuaţie.

O greșeală majoră este acordul greșit între subiect şi predicat. Vedem scris „Castelul medieval aveau o arhitectură”, în loc de „Castelul medieval avea o arhitectură”.

Un alt dezacord apare într-o altă povestioară: „O familie obişnuită… se abat puţin de la drum şi se trezesc în mijlocul unei poveşti”.

Mai mult, se observă o inconsecvenţă în ceea ce priveşte scrierea numelor unor opere literare. Uneori, autorii le scriu folosind ghilimelele, alteori folosind textul italic. Apar şi puncte după anumite cuvinte, chiar dacă ele nu simbolizează încheierea propoziţiei.

Autorii au uitat şi de articolul hotărât în cazul cuvântului „contraargument” – scris greșit „contra-argument” – şi au avut dificultăţi la despărţirea în silabe a cuvântului „problemă”.

Tot în același manual, în fragmentul din Sobieski şi românii, numele regelui polonez apare scris şi Sobieski, şi Sobieţki.

După greşeala din manualul de Matematică şi Explorarea Mediului, Ministerul Educaţiei a trimis un comunicat de presă în care a spus că acea greşeală a fost scăpată din vedere de către tehnoredactor şi că „atât în manuscrisele aferente clasei I, cât și în cele pentru clasa a II-a au fost sesizate și corectate numeroase erori”.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax