Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alte şase străzi din Alba Iulia, cartierul Miceşti, vor fi modernizate în acest an, cu bani din economii la contractul de 8 milioane lei

Publicat

lucrari strada2 Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, luni, în ședință extraordinară, modernizarea a încă șase străzi, respectiv tronsoane de străzi din cartierul Micești, datorită economiilor realizate la contractul pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia – cartier Micești”. Este vorba despre străzile Ponor, Cumpenei, Scărișoara I, prelungire strada Valea Aurului, Vâlcele și tronson înfundat din strada Zăvoi. 

Contractul pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia” a fost semnat între firma câștigătoare a licitației, Elis Pavaje și Primăria municipiului Alba Iulia, în luna octombrie 2013 și a vizat patru loturi de străzi.

Potrivit contractului inițial, în lotul 1 erau incluse mai multe străzi din cartierul Micești, respectiv Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului, în lungime totală de 8.245 metri.

Citește și Un nou contract de 20 de milioane lei pentru Elis Pavaje: Va moderniza 52 de străzi din cartierele Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş

Execuția obiectivului menționat a început în anul 2013, având ca termen de finalizare luna mai 2016. Pe parcursul execuției lucrărilor au fost identificate și alte străzi, respectiv Ponor, Cumpenei, Scărișoara I, prelungire Valea Aurului, Vâlcele, tronson înfundat din strada Zăvoi care trebuie modernizate, aflate pe vechea vatră a cartierului Micești și pe care în anii anteriori s-a realizat și rețeaua de canalizare menajeră în cadrul POS – Mediu.

Având în vedere că la această dată proiectul aprobat este executat fizic în proporție de 90% și se estimează economii în execuție, ținând cont de solicitările locuitorilor din zonă, a fost propusă ca în cadrul valorii contractate să se execute și străzile de mai sus în lungime totală de 1.161 metri.

„Pentru că am urmărit și am plătit doar ceea ce efectiv s-a făcut și am încercat să adaptăm soluțiile la teren și la ceea ce era existent acolo. Din contract rezultă economii și astfel propunem extinderea capacităților fizice în teren, respectiv să modernizăm încă câteva străzi. Este vorba despre strada Ponor, strada Cumpenei, strada Scărișoara I, prelungire strada Valea Aurului, Vâlcele, tronson înfundat din strada Zăvoi, toate în lungime de 1,161 metri”, a explicat directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan.

În aceste condiții, indicatorii tehnico-economici aprobați anterior, respectiv capacitățile fizice ale proiectului au fost modificate, după cum urmează:

– valoarea de execuție: 8.136.737,57 lei fără TVA (a rămas neschimbată)

– capacități: lungimea străzilor este de 9.406 metri (în loc de 8.245 metri aprobat anterior)

– durata: 36 de luni (în loc de 30 luni).

Finanțarea investiției se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax