Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alte şase străzi din Alba Iulia, cartierul Miceşti, vor fi modernizate în acest an, cu bani din economii la contractul de 8 milioane lei


Publicat

lucrari strada2Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, luni, în ședință extraordinară, modernizarea a încă șase străzi, respectiv tronsoane de străzi din cartierul Micești, datorită economiilor realizate la contractul pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia – cartier Micești”. Este vorba despre străzile Ponor, Cumpenei, Scărișoara I, prelungire strada Valea Aurului, Vâlcele și tronson înfundat din strada Zăvoi. 

Contractul pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia” a fost semnat între firma câștigătoare a licitației, Elis Pavaje și Primăria municipiului Alba Iulia, în luna octombrie 2013 și a vizat patru loturi de străzi.

Potrivit contractului inițial, în lotul 1 erau incluse mai multe străzi din cartierul Micești, respectiv Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului, în lungime totală de 8.245 metri.

Citește și Un nou contract de 20 de milioane lei pentru Elis Pavaje: Va moderniza 52 de străzi din cartierele Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş

Execuția obiectivului menționat a început în anul 2013, având ca termen de finalizare luna mai 2016. Pe parcursul execuției lucrărilor au fost identificate și alte străzi, respectiv Ponor, Cumpenei, Scărișoara I, prelungire Valea Aurului, Vâlcele, tronson înfundat din strada Zăvoi care trebuie modernizate, aflate pe vechea vatră a cartierului Micești și pe care în anii anteriori s-a realizat și rețeaua de canalizare menajeră în cadrul POS – Mediu.

Având în vedere că la această dată proiectul aprobat este executat fizic în proporție de 90% și se estimează economii în execuție, ținând cont de solicitările locuitorilor din zonă, a fost propusă ca în cadrul valorii contractate să se execute și străzile de mai sus în lungime totală de 1.161 metri.

„Pentru că am urmărit și am plătit doar ceea ce efectiv s-a făcut și am încercat să adaptăm soluțiile la teren și la ceea ce era existent acolo. Din contract rezultă economii și astfel propunem extinderea capacităților fizice în teren, respectiv să modernizăm încă câteva străzi. Este vorba despre strada Ponor, strada Cumpenei, strada Scărișoara I, prelungire strada Valea Aurului, Vâlcele, tronson înfundat din strada Zăvoi, toate în lungime de 1,161 metri”, a explicat directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan.

În aceste condiții, indicatorii tehnico-economici aprobați anterior, respectiv capacitățile fizice ale proiectului au fost modificate, după cum urmează:

– valoarea de execuție: 8.136.737,57 lei fără TVA (a rămas neschimbată)

– capacități: lungimea străzilor este de 9.406 metri (în loc de 8.245 metri aprobat anterior)

– durata: 36 de luni (în loc de 30 luni).

Finanțarea investiției se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Noile restricții pentru românii care călătoresc în Ungaria. Măsurile pe care trebuie să le respecte la intrarea în această țară

Publicat

De astăzi au intrat în vigoare noi condiții de intrare în Ungaria, ce îi vizează și pe cetățenii români care călătoresc peste hotare. România a fost inclusă, de autoritățile ungare, pe lista galbenă a statelor, adică sunt restricții de intrare în țara vecină.

La intrarea în Ungaria, cetățenii statelor din lista galbenă, inclusiv cei români, vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria.

În situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare, a anunțat MAE.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Persoanele faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu pot solicita autorităţilor competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minim 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

sursă: mae.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi impuse noi restricții, dar nu vor fi nici relaxări

Publicat

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare și că nu vor exista noi măsuri de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România, potrivit hotnews.ro. Starea de alertă expiră pe 16 iulie.

Declarații ale președintelui:

Am analizat situația epidemiologică și măsurile care se impun

Situația nu este bună. Ați văzut că am avut și azi peste 600 de persoane detectate cu Covid-19. Este mult, foarte mult

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a oprit răspândirea epidemiei

În condițiile în care crește numărul bolnavilor, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare

Nu se prevede acum introducerea de noi restricții

Nu poate fi vorba de noi relaxări

În acest context dorim să continuăm măsurile de revigorare economică

Guvernul va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat

Voi avea vineri și sâmbătă discuții în Consiliul Europan despre revigorrea economică

E foarte important ca România să primească sume cât mai mari

surse: hotnews.ro, g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul ACCIDENTULUI de la Spitalul Județean din Alba Iulia. O mașină răsturnată în urma impactului

Publicat

Accidentul rutier petrecut miercuri, în jurul amiezii, la Alba Iulia, în fața sediului Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost surprins, de o cameră de bord a unui cititor alba24.ro.

Este vorba despre un autoturism Daewoo Matiz lovit de un Hyundai, în intersecția din fața unității medicale.

O persoană a fost rănită ușor, iar traficul rutier a fost temporar îngreunat pe Bulevardul Revoluției, în zona accidentului.

VEZI ȘI: FOTO-VIDEO: ACCIDENT RUTIER la Alba Iulia, în zona Spitalului Județean, între două autoturisme. TRAFIC ÎNGREUNAT

sursă video: cititor alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii din Alba au donat sânge. Campanie națională inițiată de Patriarhia Română

Publicat

Jandarmii  din Alba au mers la Centrul de Transfuzie din Alba si au donat sânge. Acțiunea de miercuri face parte din campania națională de sânge inițiată de Patriarhia Română, la care jandarmii din Alba s-au alăturat. 

” Jandarmii donează regulat sânge, iar mulți dintre colegii noștri, răspund afirmativ inițiativelor de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie.

Pe lângă aceștia, sunt jandarmi care periodic donează, având în spate chiar și zeci de ani de când fac acest lucru.
Cunoaștem faptul că numărul celor aflați în nevoie nu scade niciodată, dar știm că, chiar și acest mic gest poate salva vieți”, au declarat reprezentanții jandarmilor din Alba într-un comunicat de presă.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate