Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alte zile de arest pentru angajaţii DGFP Alba judecaţi în Dosarul „Pomponio”. Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile de eliberare

Publicat

Angajaţii DGFP Alba arestaţi preventiv de aproape 1 an, în Dosarul „Pomponio” au încercat din nou să obţină eliberarea de după gratii. Este vorba despre Ioan Dobra, Dorin Conţan, Ioan Sârbu şi Ioan Ispas, care sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional constituit la compania „Pomponio”. Demersul lor a fost refuzat din nou de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

La termenul de joi, instanţa a procedat la audierea altor doi martori, iar avocaţii au administrat noi probe la dosar. Judecarea cauzei va fi reluată în 11 mai, când alţi patru 4 martori vor depune mărturii în faţa judecătorilor.

Ioan Dobra, Ioan Mihail Sârbu, Ioan Ispas şi Dorin Conţan sunt în arest preventiv din 2011, fiind trimişi în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional constituit la firma „Pomponio”, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală. Aceştia mai sunt acuzaţi de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în ianuarie cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost admis recursul formulat de procurori, iar inculpaţii au rămas după gratii. La termenul de joi, 29 martie, Curtea de Apel a menţinut măsura arestării preventive.

Reamintim că procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patronului firmei „Pomponio”, Luca Anversa, pentru constituirea unui grup infracţional şi evaziune fiscală. Alături de acesta mai sunt judecaţi, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, Cosmin Limbean – administrator „Pomponio”, Elena Avram, Ramona Maria Achimaş (Jitean), Ana Maria Goia, Marinela Elena Crişan, Iulian Octavian Pop, Daniel Bădescu, Ioan Lazăr şi Eugen Lăpădat (pentru aderare la grup infracţional, evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe).

Un grup de 6 inculpaţi, printre care patronul „Pomponio”, Luca Anversa şi angajaţii Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Octavian Pop şi Ana Maria Goia şi-au recunoscut faptele şi au acceptat acoperirea prejudiciilor. Au primit din partea instanţei pedepse de la 1,8 la 3 ani de închisoare cu suspendare trebuie să plătească despăgubiri către Direcţia de Finanţe în valoare totală de 3,4 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sansu

    vineri, 20.04.2012 at 00:31

    ****** de Pomponio isi vede in continuare de ******
    Oare pe cine mai toarna ***** de Luca Anversa , cand va fi prins cat de curand cu ***** care le face pe la autostrada si cat de curand si pe la Grup Corint ?
    Excavarile nu-i „bat” cu iesirile , vanzarile ………????!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax