Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alternative pentru şomeri: Ateliere de pregătire profesională în arta cioplitului în lemn

Publicat

Practicarea meșteșugurilor tradiționale românești poate fi o variantă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, mai ales din mediul rural. Un proiect cu finanţare europeană dă posibilitatea locuitorilor din mediul rural, dar şi a celor implicaţi în agricultura de subzistenţă să aibă acces la piaţa muncii şi chiar să-şi dezvolte o afacere din sculptura în lemn.

Timp de 16 luni, până în noiembrie 2012, un număr de 240 de persoane din mediul rural vor putea participa gratuit la 20 de ateliere de pregătire profesională, în cadrul proiectului “Te invățăm cioplitul în lemn, arta tradițională la români!”. Sunt aşteptaţi în special tineri cu un nivel de formare scăzut, care vor fi instruiți de către echipe mixte, compuse din formatori și meșteri populari autorizați în meșteșugul sculpturii în lemn.

Proiectul este implementat de Fundația Culturală Artex, în județele Alba, Sibiu, Mureș, Brașov, Covasna și Harghita şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European POSDRU 2007 – 2013.

La finele proiectului, după o etapă de evaluare, vor fi acordate diplome care atestă dobândirea cunoștințelor practice și teoretice despre meșteșugul predat în perioada atelierelor. Diplomele vor fi recunoscute de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.

Sursa foto: e-maramures.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax