Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alți ȘAPTE pacienți vindecați de COVID-19 la Secția Boli Infecțioase Alba. Cea mai tânără pacientă externată are 16 ani

Publicat

Șapte paciente internate la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au fost declarate vindecate de COVID-19 și au fost externate, luni, 11 mai, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative, transmit reprezentanții spitalului.

Potrivit sursei citate, pacientele declarate vindecate și externate au vârste cuprinse între 16 și 57 de ani.

În total, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de COVID-19 un număr de 33 de pacienți, majoritatea cu forme ușoare și medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat.

În cadrul secției mai sunt internate 11 cazuri diagnosticate cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Marți, 12 mai 2020, se împlinesc 8 săptămâni de când secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia a fost inclusă pe lista unităților medicale care acordă îngrijiri de specialitate cazurilor suspecte și confirmate de COVID-19.

”Din fericire, nici un cadru medical din cadrul acestei secții nu s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în condițiile în care de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent au fost internați 74 de pacienți pozitivi. Totodată, în cadrul secției, în acest răstimp, au fost internați și 71 de pacienți suspecți, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieșit negative”, precizează SJU Alba.

Personalul medico-sanitar din cadrul secției special amenajate pentru tratarea cazurilor de COVID-19 a beneficiat de 97 de teste pentru depistarea bolii, toate fiind cu rezultat negativ.

”Toate cadrele medicale au fost testate de cel puțin trei ori, la interval de 14-15 zile, iar în această perioadă se efectuează a patra tură de analize de laborator”, menționează reprezentanții spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax