Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alţi trei copii au fost internaţi la spitalul din Sebeș, cu Hepatită virală A. Numărul celor îmbolnăviţi a ajuns la 12

Publicat

Miercuri, alţi trei copii au fost internaţi la spitalul din Sebeş, cu Hepatită virală A, astfel că până în prezent au fost înregistrate 12 cazuri spitalizate în contextul focarului identificat într-un cartier de romi din oraş.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, a declarat că în următoarele 45 de zile, cât este perioada de incubație a acestui virus este posibil să apară și alte cazuri de îmbolnăviri.

,,Pot apărea mișcări de cazuistică  pe perioada incubării acestui virus. Am efectuat o anchetă epidemiologică și am stabilit etapele apariției acestui focar, cu cazuri de îmbolnăviri ușoare sau medii. S-a stabilit că primul caz a fost undeva în august. Persoana a fost spitalizată, dar a intrat în contact cu persoane din comunitatea din Sebeș, iar acum, după 45 de zile au apărut și alte cazuri  de Hepatită virală. Această boală apare din cauza condițiilor de igienă precare și se manifestă cu simptome de greață, vărsături și icter”, a spus Horea Timiș.

Citeşte mai mult pe Sebes24.ro şi Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax