Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amânare în Dosarul „Strămutaţi de lux”, la Curtea de Apel Alba Iulia. Ionel Manţog aşteaptă decizia magistraţilor

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, marţi, judecarea apelurilor declarate de DNA şi inculpaţi în dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de „Strămutaţi de lux”, în care au calitatea de inculpaţi Ionel Manţog, fost director al Direcţiei de resurse umane, legislaţie, restructurare şi privatizare în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia (CNLO) şi şeful acestuia, Ion Vulpe, fost director general al companiei.

La termenul de judecată din 25 octombrie, au fost depuse mai multe solicitări în vederea administrării de probe în cauză. În vederea stabilirii atribuţiilor funcţiei deţinute de Ionel Manţog, la data săvârşirii faptelor şi pentru efectuarea demersurilor necesare în acest sens, instanţa a amânat judecarea cauzei pentru data de 1 noiembrie.

Reamintim că, prin sentinţa din 4  aprilie 2011, Tribunalul Sibiu a decis condamnarea inculpatului Ionel Manţog la o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi achitarea pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei infracţiuni de fals în declaraţii. Cu privire la inculpatul Ion Vulpe, instanţa de fond a dispus condamnarea la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită. Prin sentinţa atacată a fost decisă confiscarea de la Ionel Manţog a sumei de 1.478.000.697 lei vechi, iar de la inculpatul Ion Vulpe a sumei de 1.325.281.086 lei vechi, fiind considerate sume dobândite din săvârşirea infracţiunii şi pentru care părţile vătămate Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Turceni nu s-au constituit părţi civile în cauză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate