Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amânarea intrării în vigoare a legii privind insolvența persoanelor fizice, în discuție la Guvern

Publicat

insolventa criza faliment Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a admis, miercuri, că se află în discuția Executivului un act normativ de amânare a intrării în vigoare a legii privind insolvența persoanelor fizice.

Potrivit lui Dan Suciu, subiectul nu a fost pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri. „Evident, e în discuție acest subiect, dar dați-mi voie să revin cu detalii dacă va fi cazul, în momentul în care proiectul respectiv va ajunge pe ordinea de zi”, a spus Suciu.

Suciu a adăugat că, în condițiile în care legea ar urma să se aplice din 26 decembrie, va mai exista o ședință de guvern „până atunci, cel puțin”.

Legea insolvenței persoanelor fizice a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 26 iunie și urma să intre în vigoare la șase luni de la publicare. Actul normativ se adresează persoanelor fizice de bună-credință, ale căror datorii rezultă dintr-o activitate ce are ca scop satisfacerea unei nevoi personale, cum ar fi restanțele la furnizorii de utilități, întârzieri la achitarea ratelor bancare contractate pentru achiziția unui serviciu sau produs personal etc., și nu dintr-o afacere ce are ca scop generarea de profit.

În situația în care datornicul consideră că se află în insolvență (deoarece nu dispune de lichidități pentru plata datoriilor scadente — starea de insolvență poate fi luată în considerare dacă termenul de plată a datoriilor a fost depășit cu mai mult de 90 zile), dar situația financiară a acestuia nu este iremediabil compromisă poate cere Comisiei de Insolvență deschiderea insolvenței pe bază de plan de rambursare a datoriilor, care este o procedură administrativă și nu judiciară. În acest caz, cuantumul minim al datoriilor trebuie să totalizeze 15 salarii minime pe economie.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax