Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amânarea plății impozitelor locale la Alba Iulia până la 30 iunie, cu bonificație. Proiect de hotărâre în Consiliul Local

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința din 30 martie, amânarea termenului de plată, cu bonificație, a impozitelor pe clădiri și terenuri, dar și pe mijloacele de transport, până la 30 iunie, așa cum a fost stabilit prin ordonanță de urgență.

În documentația proiectului de hotărâre a Consiliului Local se precizează că, potrivit Codului Fiscal, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an, de către contribuabili, până la 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10% stabilită de CL. La Alba Iulia, bonificația este de 10% pentru persoane fizice și 5% pentru persoane juridice.

Date fiind circumstanțele excepționale, a fost adoptată OUG 29/2020, prin care termenul a fost prelungit până la 30 iunie, pentru a evita aglomerările la sediile autorităților fiscale.

Până la același termen se pot depune și rapoartele de evaluare a clădirilor ca anexă a declarației fiscale a contribuabililor.

Inițial, la Alba Iulia, termenul era prelungit doar până în 30 aprilie. Acum, perioada este până în 30 iunie, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre de Consiliu Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax