Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, sprijin de 700 de lei pentru unii pensionari. Noi măsuri anunțate de premierul Ciucă

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara măsuri decise în cadrul Coaliției de guvernare care se vor aplica de la 1 iulie.

Este vorba despre lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Citește și Modificări în PNRR: pensiile speciale vor fi raționalizate. O nouă formulă de calcul pentru pensiile noi și pentru cele în plată

Este vorba despre:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie.

Marcel Ciolacu: pentru prima oară „administrația centrală strânge cureaua, nu populația”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat luni seară, la Antena 3, după deciziile din coaliția de guvernare legate de pensii, salarii, rate la bănci și angajări la stat, că pentru prima oară „administrația centrală strânge cureaua, nu populația”:

Despre creșterea salariilor bugetarilor: „Era o restanță a noastră cauzata de pandemie, ținând cont ca pe primul trimestru avem cea mai mare creștere economică și cumva trebuia să găsim o soluție sa transferam creșterea economica sa se vadă și în buzunarele romanilor”.

Despre ajutorul care va fi primit de pensionari: ”Se referă la aproape 3,5 milioane de pensionari. Este o măsură complementară față de cea cu voucherele”.

„Am mai luat și măsuri în oglindă, de reducere a cheltuielilor. De fapt e o reanalizare a cheltuielilor în interiorul fiecărui minister. Pentru prima oara administrația centrala strânge cureaua și nu populația. Toți acești bani se vor întoarce în economie prin consum”, a mai declarat Ciolacu.

Nicolae Ciucă anunță măsuri pentru consolidarea fiscală

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.

În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției, a anunțat premierul, pe Facebook.

Citește și Angajări la ANAF: peste 200 de posturi scoase la concurs. Care sunt condițiile și salariile

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax