Connect with us
Publicitate

Actualitate

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân

Publicat

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân. Informația vinde dintr-un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția. 

Organizația a identificat 189 de substanțe chimice potențial cancerigene în ambalajele alimentare comune, dintre care 76 ar putea fi transferate în alimente, relatează medicalnewstoday.com.

Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Toxicology, arată că plasticul conține cele mai multe substanțe problematice – 143, urmat de hârtie și carton cu 89. Sticla a fost singurul material de ambalare fără substanțe suspecte.

Citește și Alertă europeană: Substanțe periculoase descoperite în parfumuri renumite. Pe listă: Paco Rabanne, Hugo Boss, Lancome și Versace

Studiul vine în contextul în care incidența cancerului de sân este în creștere în Statele Unite, în special în rândul femeilor tinere, deși rata mortalității a scăzut cu 44% din 1989 datorită screeningului și tratamentelor îmbunătățite.

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân. Ce spun experții

Ben Atkinson de la organizația Breast Cancer Now avertizează că, deși studiul sugerează prezența substanțelor chimice potențial dăunătoare în ambalaje, „nu dovedește o legătură concludentă între aceste substanțe chimice și cancerul de sân”.

Profesorul Jagdish Khubchandani de la Universitatea de Stat din New Mexico și-a exprimat îngrijorarea față de constatări, subliniind că „dacă în regiunile cu reglementări rezonabile s-au identificat peste o sută de substanțe potențial cancerigene, ne putem doar imagina ce se întâmplă pe piețele mai puțin reglementate”.

Pentru a reduce expunerea la aceste substanțe, experții recomandă consumul de apă de la robinet în locul celei îmbuteliate, evitarea încălzirii alimentelor în ambalaje de plastic, depozitarea alimentelor în recipiente de sticlă, nu de plastic și cumpărarea de produse locale și consumul de fructe și legume proaspete.

Experții subliniază că menținerea unei greutăți sănătoase, limitarea consumului de alcool și practicarea activității fizice rămân cele mai eficiente metode de reducere a riscului de cancer de sân.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate