Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ambasada României la Budapesta cere clarificări după ce Ungaria a anunțat că închide frontierele pentru o lună

Publicat

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, cer clarificări Ungariei după ce țara vecină a anunțat că închide frontierele pentru străini pentru cel puțin o lună.

Ambasada României la Budapesta va solicita autorităților de la Budapesta informații cu privire la acest aspect, pentru a evalua „impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria”, potrivit digi24.ro.

Reminim că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un punct de vedere după apariția în spațiul public a informației conform căreia Ungaria își închide frontierele pentru străini din cauza răspăndirii COVID-19.

MAE a cerut solicitări prin reprezentanții Ambasadei României la Budapesta

„Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri.

VEZI ȘI: Reguli de călătorie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Carantină la întoarcerea din 50 de state

În egală măsură, a fost transmisă și solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective”, transmite MAE.

sursă: digi24.ro,

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax