Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ambasada SUA la București funcționează normal, în ciuda blocajului bugetar de la Washington

Publicat

sua

Toate serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă oferite de Ambasada SUA la Bucureşti vor continua și în această perioadă, în ciuda faptului că care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii, a anunțat luni reprezentanţa diplomatică.

Solicitanţii de viză care au o programare la interviul pentru viză ar trebui să se prezinte la data şi ora programată, se arată într-un comunicat al reprezentanței diplomatice.

Activităţile guvernului american au fost oprite în mod oficial de vineri, după ce republicanii şi democraţii din Senat nu au reuşit să ajungă la un acord de ultim moment pentru continuarea finanţării bugetare, din cauza neînţelegerilor majore legate de imigraţie şi securitatea la graniţe, transmite Reuters.

Într-o şedinţă dramatică ce a avut loc noaptea târziu, senatorii au blocat un proiect care prevedea prelungirea finanţării guvernului până pe 16 februarie. Proiectul avea nevoie din susţinerea a 60 din cei 100 de senatori, dar doar 50 au votat în favoarea acestuia.

Majoritatea democraţilor s-au opus proiectului din cauza eşecului eforturilor lor de a include măsuri de protecţie pentru sute de mii de tineri imigranţi cunoscuţi sub numele de „Dreamers”.

Negocierile de urgenţă dintre liderul republican al majorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi liderul senatorilor democraţi, Chuck Schumer, cu câteva minute înainte de miezul nopţii, nu au avut succes, iar guvernul american a rămas practic fără bani.

Oprirea oficială a activităţilor a intrat în vigoare sâmbătă, zi care marchează prima aniversare a lui Donald Trump ca preşedinte.

Administraţia Trump a dat imediat vina pe democraţi, reltează news.ro.

„În seara asta au pus politica înaintea securităţii naţionale, a familiilor militarilor, a copiilor vulnerabili şi a capacităţii noastre de a-i servi pe toţi americanii”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Administraţia Trump a anunţat că nu va discuta despre imigraţie până când guvernul nu va putea să îşi reia activitatea.

sursa: realitatea.net, ro.usembassy.gov

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax