Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ambasadorul Coreei de Sud în România, în vizită la Alba Iulia. Asiaticii, interesaţi de cupru, lemn şi vinurile din Alba. Propuneri de cooperare în turism

Publicat

Ambasadorul Coreei de Sud în România s-a aflat, vineri,  în vizită la Alba Iulia. IM Han-taek a ajuns la sediul Instituției Prefectului Alba, unde a participat la discuții cu reprezentanți ai administrației locale și şi-a manifestat interesul pentru potențialul turistic al județului.

IM Han-taek a ajuns vineri dimineață la Alba Iulia, unde a participat la o întâlnire cu prefectul Dan Simedru, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și cu viceprimarul Dorin Șerdean.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Alba, IM Han-taek, ambasadorul Coreei de Sud la Bucureşti şi-a dorit să cunoască mai bine judeţul Alba, din punct de vedere istoric, cultural, dar şi din cel al potenţialului său economic, una dintre dorinţele Excelenţei Sale fiind aceea de a dezvolta inclusiv legături comerciale, mai ales că nicio companie coreeană nu a investit încă în această zonă.

La întâlnire au participat prefectul Dan Coriolan Simedru, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean. Excelenţa Sa, ambasadorul Coreei de Sud, şi-a putut face o imagine generoasă asupra judeţului şi a municipiului reşedinţă de judeţ, în condiţiile în care prefectul Dan Coriolan Simedru i-a vorbit despre istoria Albei, tradiţiile şi valorile culturale, precum şi despre potenţialul viticol, iar preşedintele Ion Dumitrel i-a explicat care sunt cele mai importante aspecte ale economiei judeţului, cu referire la marii investitori din Alba.

„Am vizitat cele mai importante oraşe ale României, dar de Alba Iulia mă simt atras în mod deosebit şi intenţionez să o promovez în ţara mea, pentru ca oamenii din Coreea de Sud să o cunoască. Mai mult de atât, cred că putem dezvolta legături de cooperare, reciproc avantajoase, pentru că în Alba există cupru, de care la noi în ţară e o nevoie strategică. Există mulţi oameni de afaceri coreeni, interesaţi de cupru, dar şi de fondul forestier, capitol la care judeţul Alba are de asemenea resurse, mai ales că industria lemnului se pare că este foarte bine dezvoltată aici. Scopul meu este de a transmite cât mai multe informaţii în ţara mea, în aşa fel încât întreprinzătorii să ştie că Alba prezintă un mare interes din punct de vedere economic, dar şi turistic. Cât priveşte viticultura, cum coreenii sunt consumatori de vin, inclusiv românesc, Alba este încă o dată interesantă pentru Coreea de Sud”, a declarat Excelenţa Sa, IM, Han-Taek.

Ambasadorul Coreei de Sud a explicat că în august 2011 ţara sa a semnat un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, în baza căruia vinurile româneşti pot fi vândute în Coreea de Sud, fără taxe, astfel că exportul de vin românesc pe piaţa coreeană ar putea creşte. Un astfel de acord a fost încheiat acum 10 ani cu Chile, context în care vinul chilian este omniprezent. Cum vinurile româneşti se găsesc pe piaţa coreeană, dar într-un procent foarte mic, creşterea exportului de vin românesc ar fi reciproc avantajoasă. În acest sens, Excelenţa Sa a susţinut oportunitatea unei campanii publicitare pentru promovarea vinurilor din judeţul Alba, prin intermediul şi al unei expoziţii, care ar putea avea loc chiar la sediul ambasadei, în Bucureşti.

În ceea ce priveşte turismul, ambasadorul a precizat faptul că numărul turiştilor sud-coreeni este în creştere la fel ca interesul acestora pentru ţările din Europa de Est şi cele din zona balcanică. Includerea municipiului Alba Iulia în circuitele turistice sud-coreene ar fi aşadar de bun augur, o cooperare româno-coreeană, în care ar fi implicat judeţul Alba, urmând să se dezvolte şi pe această direcţie.

Intenţiile ferme ale Excelenţei Sale, IM, Han-Taek, au fost demonstrate şi de propunerea de a organiza cea de-a doua ediţie a unui turneu de golf la Pianu de Jos, în condiţiile în care turneul are loc în prima sa ediţie, în luna octombrie, la Bucureşti, la iniţiativa însăşi a ambasadei. Propunerea de cooperare a Excelenţei Sale vizează şi o legătură de înfrăţire între judeţe, dar şi oraşe, intenţia faţă de municipiul Alba Iulia, oraşul Unirii, fiind aceea de a încheia un eventual parteneriat cu un oraş din Coreea de Sud, care a unit cele trei dinastii ale ţării.

„A fost o întâlnire deosebită, pentru că interesul Excelenţei Sale faţă de judeţul Alba a fost unul foarte clar exprimat. Am primit foarte multe întrebări, la obiect, despre potenţialul economic şi nu numai al judeţului nostru, iar răspunsurile se pare că l-au convins pe ambasadorul Coreei de Sud de oportunităţile economice, culturale, istorice şi turistice de aici. Împreună cu domnul prefect l-am invitat să revină, iar cu acea ocazie i-am promis că vom organiza împreună şi o degustare de vinuri, ca să se convingă de calitatea superioară a vinului produs în judeţul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

„Vizita Excelenţei Sale ne-a demonstrat încă o dată că judeţul Alba are un potenţial fantastic, din multe puncte de vedere. Cred că dezvoltarea permanentă a legăturilor pe plan internaţional este necesară, pentru ca judeţul nostru să evolueze. Mai mult de atât, atragerea de noi investitori în judeţ este prioritară şi, pentru că ambasadorul Coreei de Sud a cerut detalii despre resursele de cupru şi despre industria minieră, aşa cum i-am promis, voi comunica Ministerului Economiei punctul său de vedere şi, totodată, voi face demersuri pentru stabilirea unei întâlniri comune, care să-i ofere şi alte detalii Excelenţei Sale”, a precizat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax