Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Elieze în vizită la Alba Iulia. Discuţii cu oficialitățile locale despre posibile proiecte investiționale și educaționale

Publicat

ambasador israel, alba iulia Excelenţa sa Dan Ben-Elieze, ambasadorul Israeluluiîn România, unul dintre statele cu legaturi profunde la nivel diplomatic cu Romania,  s-a aflat în “Cealaltă Capitală” pentru a cunoaște orașul și pentru a discuta cu oficialitățile locale despre posibilitatea derularii de proiecte investiționale și educaționale cu parteneriate din Israel.

Vizita la Alba Iulia a curpins o  întrevedere cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, city managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan și reprezentantul comunității evreiești din Alba Iulia, Lia Borza.

Un punct important pe agenda oficială, l-a constituit discuția cu privire la accentuarea și asezarea pe un nou făgaș a relațiilor cu orașul înfrațit Nazareth Illit. De asemnea, a fost acceptată și întărită ideea de a include în viitoarele colaborări perspectiva educațională, atât în privința mobilității studenților, cât și în aprofundarea unor teme istorice semnificative, ca cea a Holocaustului.

IMG_4180 După prezentarea oportunitătilor investiționale în municipiul Alba Iulia, primarul Mircea Hava a adus în discuție patrimoniul evreiesc de care dispune orașul, respectiv cele mai recente demersuri pentru punerea în valoare a acestuia.

Primăria Alba Iulia a depus un proiect de finanțare către World Monuments Fund, având ca argumetare dorința de a transforma cimitirul evreiesc într-un obiectiv vizitabil.

Excelentei Sale i s-a propus facilitarea introducerii Cetatii Alba Carolina în circuitele turistice având ca punct de plecare Israelul, iar ca destinație, zonele istorice ale României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax