Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ambasadorul Regatului Belgiei în România s-a interesat de potenţialul economic al judeţului Alba

Publicat

Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, s-a aflat miercuri în judeţul Alba, în urma unui demers al acestei ţări de a cunoaşte mai bine oportunităţile economice locale. În cadrul întâlnirii cu prefectul Ştefan Bardan, s-a discutat despre interesul investitorilor belgieni în ceea ce privește domeniile cu potenţial de exploatare, dar şi despre proiectul minier de la Roşia Montană.

Oficialităţile au discutat despre absorbţia fondurilor europene în Alba, la nivelul administraţiei locale şi judeţene, cu reuşite sau problemele întâmpinate.

În ceea ce priveşte autostrada care va tranzita judeţul, s-a amintit despre posibilitatea dezvoltării unor proiecte de interes mai larg după finalizarea segmentului Nădlac – Orăştie – Sebeş – Sibiu.

Dincolo de potenţialul turistic şi resursele naturale deosebite din zonă, a fost menţionată industria alimentară şi firmele care acţionează în domeniu.

De asemenea, ambasadorul Regatului Belgiei şi-a exprimat intenţia de a afla mai multe despre potenţiala investiţie în minerit de la Roşia Montană, prefectul oferindu-i informaţii succinte despre proiect.

Tot în această lună, prefectul de Alba  s-a întâlnit şi cu ambasadorul României în Malaezia, Petru Petra, care a venit la sediul Instituţiei Prefectului împreună cu rectorul Universităţii “1 Decembrie 1918”, prof. dr. Moise Achim şi cu prof. dr. Daniel Breaz, din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, pentru a sprijini şi dezvolta legăturile economice dintre judeţul Alba şi din ţară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax