Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ambasadorul Tunisiei în România în vizită la instituții din Alba Iulia. Tunisienii vor înfrățiri de orașe și colaborări culturale

Publicat

Ambasadorul Republicii Tunisiene la București a fost prezentă marți, 7 februarie, la Alba Iulia. Raja Jhinaoui Ben Ali a vizitat mai multe instituții publice din Alba Iulia, precum Primăria, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, sau Camera de Comerț.

Atât primăria Alba Iulia, dar și Prefectura Județului Alba au emis comunicate de presă legate de prezența ambasadorului în Alba Iulia.

La vizite acesta a fost însoțită și de rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Potrivit primarului Pleșa, discuțiile ”s-au concentrat pe consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul turistic și economic, fiind abordate teme precum oportunitățile de înfrățire între orașul nostru și orașe din Tunisia, precum și oportunități de colaborare în domeniul educațional”.

Mai exact reprezentații Tunisiei în România ar vrea o înfrățire a Municipiului Alba Iulia cu un oraș din țara africană.

De asemenea, reprezentanții Prefecturii au precizat că discuțiile au vizat, în principal, identificarea de noi oportunități de cooperare bilaterală prin facilitarea unor proiecte de înfrățire între unități administrativ-teritoriale din județul Alba și orașe din Tunisia, cu accent pe dezvoltarea parteneriatelor, potențialul turistic și cultural.

Relațiile diplomatice dintre România și Tunisia au fost stabilite în data de 16 decembrie 1963. Tunisia și-a deschis Ambasada la București în octombrie 1981, iar Ambasada României la Tunis este deschisă din octombrie 1967.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax