Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ambulanţa Alba: Aproape 30.000 de intervenţii de urgenţă în 2014. S-au înmulțit cazurile de infarct miocardic în rândul tinerilor

Publicat

ambulanta Echipajele de la Ambulanţa Alba au intervenit, anul trecut, în peste 30.000 de cazuri, 27.000 dintre ele fiind apeluri de urgenţă, o medie de aproximativ 100 de solicitări pe zi. Medicii spun că s-au înmulţit în ultimii ani situaţiile în care persoane tinere ajung la spital cu infarct, şansele de supravieţuire în aceste cazuri fiind mai mici faţă de cele în care pacienţi sunt cu vârste mai mari. 

Anul trecut, Serviciul de Ambulanță Județean Alba a intervenit în rezolvarea unui număr total de 36.192 intervenții, din care 27.178 cazuri de urgență şi 8.915 transporturi ale pacienţilor între spitale, a precizat pentru Alba24 directorul serviciului, Marius Şuluţiu.

Dintre cazurile de urgență, 4.512 au fost de cod roșu – urgență majoră. Este vorba despre cazuri de infarct miocardic, accident vascular cerebral (AVC), stop cardio-respirator, politraumatisme, afecțiuni neurologice, convulsii, hipertensiune şi altele. Un număr de 2.806 au fost pacienți cu traumatisme, dintre care 433 victime ale accidentelor rutiere.

Pentru urgenţe de gradul doi (cod glben), au fost înregistrate 22.667 de intervenţii (fracturi, colici renale, colici biliare, plăgi tăiate fără afectarea organelor interne, mușcături etc.).

În anul 2014, cele 46 ambulanțe operative ale serviciului au parcurs 1.607.357 de kilometri.

UPU Alba: S-au înmulţit cazurile de infarct miocardic la tineri

Medicul Aurel Crișan, Managerul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, a declarat pentru Alba24 că în ultimii ani s-au înmulțit cazurile de infarcturi în rândul tinerilor albaiulieni.

”Dacă până acum, cazurile unui infarct miocardic se manifestau la vârsta de 40 – 50 de ani la bărbați și 50 – 60 de ani la femei, în ultimii ani, pragul vârstei a coborât în rândul tinerilor de 25 – 35 de ani. La Unitatea de Primiri Urgențe Alba, anul trecut a fost înregistrat un caz al unui tânăr în vârstă de aproximativ 29 de ani, care a suferit un infarct miocardic”, a precizat medicul Aurel Crișan.

Potrivit acestuia, deși mulţi cred că tinerii au o inimă mai puternică, în realitate persoanele care suferă un infarct miocardic la vârste de până în 35 de ani au șanse mai mici de supraviețuire.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax