Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Ambulanțierul din Cîmpeni, care a dus în spate o bolnavă, trebuie să dea explicații. A încălcat protocolul

Publicat

Ambulanțierul din Cîmpeni, care a dus în spate câteva sute de metri o pacientă dintr-o zonă greu accesibilă trebuie să dea explicații cu privire la încălcarea protocolului. Managerul general al Serviciului de Ambulanță Alba, doctorul Marius Șuluțiu, a declarat pentru Alba24 că a cerut o notă explicativ șefului de echipaj și asistentei responsabile de intervenție pentru a se edifica supra unui eveniment în care au fost implicați subordonații săi, despre care acesta spune că a aflat din presă.

”Nu cred că un manager nu poate solicita aceste informații. Că nu a respectat protocolul… Ce să spun, că l-a respectat? Acest protocol nu este de ieri, de astăzi. În zonele montane, în asemenea cazuri trebuie solicitat ajutor. De obicei ne ajută ISU” a spus medicul.

Acesta a adăugat că nici ambulanțierul și nici asistenta nu riscă nici o sancțiune pentru că nu au pus în pericol viața femeii. Despre cei doi, Marius Șuluțiu a spus că ”sunt printre cei mai buni oameni ai echipei”. În plus, echipajul de suport al ISU era plecat la o altă intervenție.

Cu toate acestea, șeful Serviciului de Ambulanță a declarat că ”li se va mai explica o dată protocolul”, nu doar lor ci tuturor angajaților din substațiile din zonele montane. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

Cu bolnava în spate

Dumitru Ignat este ambulanțier la Serviciul Public de Ambulanță Alba, substația Câmpeni. Ambulanța cu care s-a deplasat la caz nu a putut urca la bolnava cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială crescută, așa că acesta a transportat-o pe bolnavă în spate, câteva sute de metri. Asistenta mergea lângă el cu tubul de oxigen.

Echipajul de la Ambulanţa Alba – Substaţia Câmpeni a fost solicitat marţi, 13 februarie, să intervină în Știuleți, un cătun din Munţii Apuseni, pe raza comunei Scărişoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax