Connect with us
Publicitate

ABRUD

Ambulatoriul din Abrud va fi reabilitat, modernizat și extins. Schimbări prevăzute într-un proiect de peste 6,5 milioane de lei

Publicat

Ambulatoriul din Abrud va fi reabilitat, modernizat și extins, printr-o investiție de peste 6,5 milioane de lei. Proiectul urmărește, printre altele, extinderea spațiilor destinate ambulatoriului cu o suprafață totală desfășurată de 880 mp, termoizolarea clădirii, refacerea instalațiilor sanitare, termice și electrice, realizarea unei instalații de securitate la incendiu și amplasarea unui ascensor pentru persoanele cu dizabilități. 

Primăria Abrud a lansat vineri, 29 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și extindere Ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinație din magazie în ambulatoriu) și amenajare incintă”.

Valoarea totală este estimată la 6.584.816,61 de lei, fără TVA.

Primăria orașului Abrud împreună cu Spitalul Orășenesc Abrud doresc amenajarea unui ambulatoriu modern pentru crearea unui spațiu care să permită desfășurarea în condiții optime a activităților medicale astfel încât să fie satisfăcute nevoile locuitorilor orașului Abrud. Investiția este necesară pentru mărirea suprafeței utile, astfel încât clădirea să poată îngloba necesarul de spații pentru desfășurarea activităților prevăzute.

Potrivit memoriului tehnic, ambulatoriul prezintă următoarele deficiențe:

 • lipsa dotării cu un ascensor adecvat care să asigure accesul persoanelor cu dizabilități la etaj
 • încăperile existente sunt insuficiente sau nu corespund cerințelor specifice activității de ambulatoriu
 • trotuarele de gardă, rampele și scările de acces sunt inadecvate
 • finisajele prezintă urme de uzură și crăpături
 • tâmplăria ușilor și a ferestrelor se află într-un stadiu avansat de degradare, datorită uzurii
 • instalațiile electrice, sanitare și termice prezintă un grad avansat de deteriorare
 • lipsa instalațiilor și a dotărilor cu rol de securitate la incendiu
 • lipsa unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități
 • lipsa unor surse de energie verde
 • apariția unor infiltrații de apă cauzate de realizarea inedecvată a unui zid de sprijin
 • aleea din incintă care duce la clădire nu este iluminată, iar îmbrăcămintea este foarte deteriorată
 • lipsa locurilor de parcare amenajate în incintă
 • mobilierul este vechi
 • aparatura medicală este de generație veche, amortizată
 • imobilul existent, cu funcțiune de magazie, este într-o stare avansată de degradare

Prin proiect se propune extinderea ambulatoriului pe latura de sud-est a acestuia, cuprinzând și actuala magazie C8. Regimul de înălțime a extinderii va fi de P + 1E, suprafața construită de 405 mp iar cea desfășurată de 880 mp.

Investiția propusă presupune și recompartimentarea spațiului interior existent al ambulatoriului prin desfacerea unor ziduri de compartimentare, realizarea de goluri în pereți de rezistență și realizarea de pereți noi din zidărie ușoară.

La exterior, termoizolația existentă se va desface și va fi înlocuită cu o termoizolație de polistiren expandat de 20 cm. Planșeul superior va fi izolat cu 25 cm de vată bazaltică.

Instalațiile sanitare, electrice și termice vor fi refăcute. De asemenea, se  vor realiza instalații cu rol de securitate la incendiu.

Clădirea va fi dotată cu un ascensor cu două stații, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la etajul imobilului.  De asemenea, ambulatoriul va fi dotat cu aparatură specifică.

În urma realizării investițiilor asupra clădirii se va crea un cadru eficient desfășurării activităților medicale caracteristice unui ambulatoriu. Prin realizarea investiției se urmărește obținerea unei clădiri cu un consum redus de energie, o clădire conformată din punct de vedere al securității la incendiu și nu în ultimul rând, o clădire accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen medical. Valoarea investiției

Publicat

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen, pentru creșterea capacității de tratare și asigurarea unui tratament corespunzător pacienților. Investiția se ridică la peste 1,7 milioane de lei. 

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția a două stații de producere oxigen în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-Cov-2”.

Valoarea totală este estimată la 1.742.600 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul vizează asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu Covid precum și creșterea capacității de tratare și asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu Sars-Cov-2 la nivelul spitalului.

Generatorul de oxigen medical va avea un debit minim continuu de 18 mc/h, la o puritate minimă garantată de 93% +- 3%. Acesta va fi complet automatizat, iar monitorizarea va putea fi făcută în timp real prin remote Desktop și touchscreen LCD.

De asemenea, va fi prevăzut cu senzori pentru presiune, temperatură, punct de rouă, puritate oxigen, CO, debitmetru și va avea cel puțin următoarele filtre: 5 microni, 1 micron, 0,01 microni, turn de cărbune, filtru steril, filtru de praf.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fostul ministru PSD, actual consilier al Curții de Conturi, Niculae Bădălău, REȚINUT de DNA. Acuzațiile procurorilor

Publicat

Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție pentru mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi. 

Niculae Bădălău este consilier în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții.

El a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

În același dosar, a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, potrivit DNA.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media că este vorba despre Elena Matache iar firma în cauză este Samby Intex SRL, firma ginerelui său.

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată comunicatul DNA.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Foc de armă în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia. Un agent a tras cu pistolul în podea, din greșeală

Publicat

IPJ Alba a deschis o anchetă internă după ce arma unui polițist s-a descărcat în podea în timpul schimbului de tură.

Incidentul s-a produs în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, joi, în zona specială destinată preluării și încărcării armamentului, dar nu a fost anunțat public

Un agent de poliție a apăsat pe trăgaciul armei pe care o are în dotare, care s-a descărcat în podea. Nimeni nu a fost, din fericire, rănit.

Reprezentanții IPJ spun că acesta ar fi tras accidental.

„Se va face o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat. Incidentul s-a produs la data de 24 noiembrie 2022, în zona destinată preluării armamentului și încărcării acestuia de la Poliția Municipiului Alba Iulia, cu ocazia verificării armamentului din dotare, un agent de poliție a executat, în mod accidental, un foc de armă în podea.

În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, iar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost dispusă demararea unei proceduri de cercetare, în conformitate cu prevederile interne privind exploatarea armamentului”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj organizează „Revelionul Pensionarilor” 2023. Cum se fac înscrierile și care este taxa de participare

Publicat

După pauza impusă de autoritățile sanitare naționale din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Blaj reia tradiția organizării „Revelionului Pensionarilor”. Astfel, pensionarii din Blaj care doresc să participe la ediția din acest an a „Revelionul Pensionarilor” se pot înscrie până în data de 20 decembrie 2022.

Potrivit reprezentanților administrației locale, „Revelionul Pensionarilor” 2023 va avea loc la Căminul Cultural din Tiur.

Taxa de participare este de 75 de lei, iar pensionarii care doresc să participe la eveniment se pot înscrie la Secretariatul primarului, camera 1, la etaj, până la data de 20 decembrie 2022.

Actele necesare pentru înscrierea la „Revelionul Pensionarilor” 2023 sunt cartea de identitate şi cuponul de pensie.

În cazul în care, într-o familie, unul dintre soţi nu este încă pensionar, acesta va achita suma de 150 de lei pentru meniul de Revelion.

Informaţii suplimentare se pot obține la telefon 0258.710110.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax