Connect with us
Publicitate

ABRUD

Ambulatoriul din Abrud va fi reabilitat, modernizat și extins. Schimbări prevăzute într-un proiect de peste 6,5 milioane de lei

Publicat

Ambulatoriul din Abrud va fi reabilitat, modernizat și extins, printr-o investiție de peste 6,5 milioane de lei. Proiectul urmărește, printre altele, extinderea spațiilor destinate ambulatoriului cu o suprafață totală desfășurată de 880 mp, termoizolarea clădirii, refacerea instalațiilor sanitare, termice și electrice, realizarea unei instalații de securitate la incendiu și amplasarea unui ascensor pentru persoanele cu dizabilități. 

Primăria Abrud a lansat vineri, 29 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și extindere Ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinație din magazie în ambulatoriu) și amenajare incintă”.

Valoarea totală este estimată la 6.584.816,61 de lei, fără TVA.

Primăria orașului Abrud împreună cu Spitalul Orășenesc Abrud doresc amenajarea unui ambulatoriu modern pentru crearea unui spațiu care să permită desfășurarea în condiții optime a activităților medicale astfel încât să fie satisfăcute nevoile locuitorilor orașului Abrud. Investiția este necesară pentru mărirea suprafeței utile, astfel încât clădirea să poată îngloba necesarul de spații pentru desfășurarea activităților prevăzute.

Potrivit memoriului tehnic, ambulatoriul prezintă următoarele deficiențe:

  • lipsa dotării cu un ascensor adecvat care să asigure accesul persoanelor cu dizabilități la etaj
  • încăperile existente sunt insuficiente sau nu corespund cerințelor specifice activității de ambulatoriu
  • trotuarele de gardă, rampele și scările de acces sunt inadecvate
  • finisajele prezintă urme de uzură și crăpături
  • tâmplăria ușilor și a ferestrelor se află într-un stadiu avansat de degradare, datorită uzurii
  • instalațiile electrice, sanitare și termice prezintă un grad avansat de deteriorare
  • lipsa instalațiilor și a dotărilor cu rol de securitate la incendiu
  • lipsa unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități
  • lipsa unor surse de energie verde
  • apariția unor infiltrații de apă cauzate de realizarea inedecvată a unui zid de sprijin
  • aleea din incintă care duce la clădire nu este iluminată, iar îmbrăcămintea este foarte deteriorată
  • lipsa locurilor de parcare amenajate în incintă
  • mobilierul este vechi
  • aparatura medicală este de generație veche, amortizată
  • imobilul existent, cu funcțiune de magazie, este într-o stare avansată de degradare

Prin proiect se propune extinderea ambulatoriului pe latura de sud-est a acestuia, cuprinzând și actuala magazie C8. Regimul de înălțime a extinderii va fi de P + 1E, suprafața construită de 405 mp iar cea desfășurată de 880 mp.

Investiția propusă presupune și recompartimentarea spațiului interior existent al ambulatoriului prin desfacerea unor ziduri de compartimentare, realizarea de goluri în pereți de rezistență și realizarea de pereți noi din zidărie ușoară.

La exterior, termoizolația existentă se va desface și va fi înlocuită cu o termoizolație de polistiren expandat de 20 cm. Planșeul superior va fi izolat cu 25 cm de vată bazaltică.

Instalațiile sanitare, electrice și termice vor fi refăcute. De asemenea, se  vor realiza instalații cu rol de securitate la incendiu.

Clădirea va fi dotată cu un ascensor cu două stații, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la etajul imobilului.  De asemenea, ambulatoriul va fi dotat cu aparatură specifică.

În urma realizării investițiilor asupra clădirii se va crea un cadru eficient desfășurării activităților medicale caracteristice unui ambulatoriu. Prin realizarea investiției se urmărește obținerea unei clădiri cu un consum redus de energie, o clădire conformată din punct de vedere al securității la incendiu și nu în ultimul rând, o clădire accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax