Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Ambulatoriul Spitalului din Cugir va fi dotat cu echipamente moderne. Investiție de peste 2,75 de milioane de euro

Publicat


După un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea Secției Maternitate și Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir, un nou contract care atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,25 milioane euro a fost semnat joi la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Investițiile vor viza achiziția a peste 200 de tipuri de echipamente și piese de mobilier, în vederea creșterii calității actului medical cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

Finanțat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, proiectul ”Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”, a cărui valoare totală este de circa 12,8 milioane lei, a fost semnat de primarul orașului Cugir, Adrian Teban și de directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

„Orașul Cugir este acum pe un drum cu totul nou pe calea dezvoltării durabile. Fondurile europene reprezintă resursele financiare de care avem nevoie și investim banii publici în ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori. În perioada precedentă am reabilitat străzi și am modernizat Ambulatoriul Spitalului, absorbind peste 3,5 milioane euro. Pentru această perioadă continuăm să susținem îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, prin reabilitarea altor străzi din oraș, investim bani europeni în reabilitarea termică a clădirilor, cum avem la Maternitate, pentru modernizarea grădinițelor, sau pentru reducerea emisiilor poluante, prin soluții moderne de transport. Echipamentele pe care le achiziționăm prin acest proiect vor asigura dotarea a 14 secții și sunt importante în stabilirea rapidă și corectă a diagnosticelor, sau în procesul de tratament. Dotarea cu tehnică medicală nouă a policlinicii va atrage crește încrederea publicului larg în serviciile oferite și vom putea asigura tratamente adecvate pentru mai mult de 30.000 de cetățeni, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări” are ca obiectiv creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate din zona orașului Cugir. Acest obiectiv se va realiza prin dotarea corespunzătoare a infrastructurii medicale, în vederea respectării condițiilor de diagnosticare incipientă și pentru tratarea cu succes a unor afecțiuni mai puțin grave. În plus, se vor achiziționa echipamente de uz medical noi și performante, care vor utila cabinetele de: cardiologie; medicină internă; diabet, boli nutriție și boli metabolice; pneumologie; boli infecțioase; pediatrie; dermatologie; endocrinologie; obstetrică-ginecologie; chirurgie; radiologie; recuperare medicală; laborator și oftalmologie.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale în valoare de circa 12,798,261.88 lei (circa 2,75 milioane euro), din care 10,485,452.18 lei (peste 2,25 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

„Apelul de finanțare a proiectelor destinate ambulatoriilor de spitale, ca o componentă a accesibilității serviciilor de sănătate, este foarte important la nivelul Regiunii Centru. S-au depus peste 35 de cereri de finanțare, a căror valoare a depășit 320 milioane lei. În regiune avem deja semnate 14 proiecte, inclusiv acesta de la Cugir, prin care se atrag fonduri europene de circa 30 milioane euro, pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor spitalelor urbane, unde cetățenii vor beneficia de servicii medicale nespitalicești de calitate, pentru a nu mai fi nevoiți să migreze spre marile centre urbane sau în afara țării. Orașul Cugir s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, pe de o parte datorită investițiilor private, pe baza forței de muncă înalt calificate existente și, pe de altă parte, datorită eforturilor administrației publice locale de a îmbunătăți climatul socio-economic urban. Vorbim de investițiile realizate cu fonduri proprii sau prin PNDL, dar și cu resurse europene. Proiectul semnat azi va duce la obținerea unor echipamente moderne, necesare pentru fiecare cabinet de consultații, dotări evidențiate de cazuistica de la nivelul ambulatoriului, pe tipuri de investigații și intervenții necesare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate