Connect with us
Publicitate

CUGIR

Amenajarea Centrului multicultural ”Dr. Ioan Mihu” la Cugir. CJ Alba aprobă preluarea parțială a terenului și clădirii

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat preluarea în cotă parte a unui teren în Vinerea, pentru amenajarea Centrului multicultural ”Dr. Ioan Mihu” Cugir.

Se propune aprobarea preluării cotei de 1/2 părți asupra terenului și construcții, situat în oraşul Cugir, localitatea componentă Vinerea, strada Principală, nr. 172, județul Alba (CF nr. 79796 Cugir, cu nr. cadastral 79796 – C1, 79796 – C2, 79796 – C3 și 79796 – C4).

Terenul este în suprafaţă de 1975 mp și construcții în suprafaţă totală construită la sol de 629 mp.

Imobilul va fi preluat din domeniul public al Orașului Cugir în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării în comun a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții: „Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”.

În 24 august 2023, Consiliului Județean Alba a încuviințat cererea adresată Consiliului local al Orașului Cugir, pentru transmiterea cotei de 1/2 părți asupra bunului imobil – teren și construcții, situat administrativ în oraşul Cugir, localitatea componentă Vinerea, strada Principală, nr. 172, județul Alba, înscris în CF nr. 79796 Cugir, în suprafaţă de 1975 mp, din domeniul public al Orașului Cugir în domeniul public al Județului Alba.

Executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisă la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren şi/sau construcţii – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel, motiv pentru care a fost inițiat proiect de hotărâre.

”Dr. Ioan Mihu, personalitate proeminentă a Transilvaniei sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, a fost unul dintre cei mai aprigi susținători ai emancipării politice, economice, sociale și culturale a românilor ardeleni, fiind totodată un ilustru luptător pentru îndeplinirea idealului național.

Ioan Mihu s-a născut la 17 octombrie 1854 la Vinerea, din țărani fruntași, tatăl său fiind un cunoscut om de afaceri cu lemn din zonă”, se arată în documentația prezentată consilierilor județeni în ședința din 19 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax