Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amenajarea complexului comercial LIDL în Alba Iulia, în atenţia consilierilor locali. Magazinul va fi amplasat în cartierul Cetate

Publicat

În sedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia va fi supusă aprobării documentaţia proiectului privind amplasarea unui complex comercial  în cartierul Cetate din municipiu. Locația, intersecţia străzilor Lalelelor cu Ion Lăncrănjan, coincide cu cea în care ar urma să fie deschis primul magazin „Lidl” din oraş.

Poiectul propune amenajarea zone mixte pe suprafaţa de 6.240 mp, în vederea amplasării unui complex comercial pe un nivel, pentru vânzarea de produse alimentare şi nealimentare şi amenajarea parcării aferente şi a zonei de circulaţie pietonală şi auto. Terenul se află în prezent în proprietate privată, iar proiectul prevede zonă de construcţii pe o suprafaţă de 3.664 mp, spaţii verzi 785 mp, zona acces auto şi pietoni 785 mp, completată cu 504 mp pentru circulaţie auto şi alţi 504 mp pentru circulaţia pietonilor.

Construcţiile amenajate pe acest teren pot avea înălţime maximă de 17 m (parter, etaj şi mansardă) şi dispune de reţelele existente în zonă: apă, curent, gaz, canalizare.

Se propune menţinerea reglementărilor de circulaţie pe străzile adiacente Lăncrănjan şi Lalelelor, cu două accese auto, din fiecare arteră, spre complexul comercial. Parcarea va avea 75 de locuri.

„Terenul aflat în proprietatea lui Nicolae și Ana Coșer și Mihaela Grecu este sub incidenţa reglementărilor străzii Ion Lăncrănjan, artera de categoria II şi a fost reglementat juridic cu schimbarea categoriei de folosinţă din arator în drum”, se mai arată în raportul de specialitate.

Retailerul german LIDL folosește, în medie, pentru magazin, o suprafață de aproximativ 1.200 metri pătrați, la care se adaugă o suprafață dublă pentru parcare.

În județul Alba, LIDL mai deține magazine, în Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir. Media angajaților pentru fiecare supermarket  LIDL este cuprinsă între 30 și 50 de oameni.

Una dintre caracteristicile acestui lanț de supermarketuri este că 80% dintre produsele comercializate sunt marcă proprie, spre deosebire de alte rețele de retail, care nu depășesc 20-30%. Printre furnizorii români ai magazinelor LIDL se numără firme mari din industria alimentară (CrisTim, Albalact, Angst, VelPitar, Titan sau Tymbark). Produsele care nu sunt fabricate în România sunt aduse din alte țări din Europa, în special din Italia, Spania, Cehia, Ungaria sau Germania, iar, în total, pe rafturile magazinelor LIDL se găsesc circa 1.300 de tipuri de produse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

19 Comentarii

19 Comentarii

 1. Rocco

  vineri, 22.02.2013 at 08:30

  Ar fi cel mai bun lucru pentru Albaiulieni, mai ales ca in zona nu exista un supermarket.
  Speram ca nu este doar un zvon si chiar va fi deschis un magazin lidl.

 2. Vicele razvratit

  vineri, 22.02.2013 at 13:46

  Vedeti dragi concetateni ! Daca ma gandesc eu la voi, totul e posibil !

 3. agris

  vineri, 22.02.2013 at 13:48

  Super.sa Se realizeze cat mai repede !!!

 4. Valentina

  vineri, 22.02.2013 at 13:55

  GROZAV !!! Iar dacă întradevar se va realiza voi fii cu siguranță una dintre clientele fidele !

 5. NEpatriot

  vineri, 22.02.2013 at 16:59

  dupa ce ne-au distrus industria si economia suntem la cheremul magazinelor lor, prin care ne baga pe gat tot ce vor ei, macar lidl e un magazin fain, dar tot niste fraieri ramanem noi romanii!!!

 6. andreea

  vineri, 22.02.2013 at 17:11

  poate cu ocazia asta o sa avem si ilumnat public functional pe Iona Lancranjan. ar fi cazul, dupa vreo 4 ani…

  • Gigi

   vineri, 22.02.2013 at 18:26

   Oare de ce voi toti astia care va faceti case pe parcele aflate in mijocul campului aveti pretentia de la autoritati sa va aduca utilitatile la poarta? Cand ati cumparat teren sau case acolo nu ati vazut ca nu sunt deloc utilitati in zona? Sunt in oras strazi vechi de zeci de ani care au nevoie de utilitati, asflatare si iluminat. Ion Lancrajan, Orhideelor si strazile dintre Alba si Micesti acum 5-10 ani erau teren agricol, iar acum urlati ca nu aveti iluminat, canalizare, gaz, curent….

 7. cetatean

  sâmbătă, 23.02.2013 at 01:30

  Cu regret, se pare ca cei mai multi dintre dumneavoastra chiar nu stiti ce inseamna Lidl si ce fel de produse are … produse nemtesti la preturi incredibil de scumpe, salamuri de toata prastia, iaurturi de care nu ai auzit …si altele …. oferta sortimentala redusa …cel mai IMPORTANT …preturi cu 20-30 % peste Kaufland de ex ….

  • eu

   sâmbătă, 23.02.2013 at 15:11

   imi pare rau sa iti spun ca nu ai dreptate 🙂 e exact invers…dar ..in fine ..fiecare cu parerea lui

   • Parerea mea...

    sâmbătă, 23.02.2013 at 15:33

    Lidl si Kaufland au acelasi patron. Lidl are majoritatea produselor importate din Grecia.

    • cetatean

     duminică, 24.02.2013 at 01:31

     corect, insa ca si entitatati de retail sunt concepte diferite care functioneaza diferit, cu gama sortimentala diferita, pentru un alt fel de public …Lidl este pentru cei care se grabesc la cumparaturi, nu este coada niciodata, si in acelasi timp nu se uita la pret … preturi evident mai mari In Sebes, Sibiu, fata de toti retailerii de acolo …

    • cucu

     duminică, 24.02.2013 at 01:31

     vezi daca ai fost numai in grecia…..aceleasi produse le au si in germania, spania etc. sunt importate din toata europa

   • cetatean

    duminică, 24.02.2013 at 01:34

    nu vreau sa va contrazic, caci cu siguranta sunt 1 % produse care sunt mai bune la pret la Lidl, insa in rest diferenta este de pret este net in favoarea retailer-ilor din zona (Sebes are Kaufland, LIDL, Penny …Sibiu are 3 LIDL, Kaufland..etc ….si pur si simplu in 80 % preturile sunt peste ale celorlalti retaileri …Nu inteleg cum ai putea sa spui ca fiecare cu parerea lui, cand eu am toate aceste preturi scrise :))

 8. Dan

  duminică, 24.02.2013 at 20:09

  Oameni buni, gusturile nu se discuta. PUNCT 😉

  • cetatean

   luni, 25.02.2013 at 12:51

   Aveti dreptate in ceea ce priveste …gusturile … Informatiile corecte, totusi, nu sunt gusturi …

 9. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la CL Alba Iulia. Se aprobă utilizarea sumelor din excedent bugetar pentru obiective de dezvoltare | Alba24

 10. cetateanul turmentat

  vineri, 31.05.2013 at 15:24

  Eu abia astept sa se deschida LIDL nu conteaza de unde,ce, cum.Important e sa cumparam,oricum toate sunt la fel.Nu imi plac alimentarutele de cartier si apropo acest cetatean de unde iti faci dumneata cumparaturile oare!!!

 11. Pingback: FOTO-VIDEO: “Lidl” va deschide în toamnă un magazin la Alba Iulia. Au început lucrările de construire | Alba24

 12. Neacsu Catalina

  sâmbătă, 10.08.2013 at 11:10

  Doresc sa ma angajez la LIDL Alba Iulia pt. ca este aproape de mine, vreau sa lu- cru, am o fetita in cls. a Iv-a si somajul este pe sfarsit si suntem 4 pers. pe o pensie de 600ron si un somaj de 400ron.Va rog sa ma ajutati si pe mine. Tel.:0757362548 Unde depun CV-ul? Va rog, faceti ceva si pt. noi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Programul Femeia Antreprenor 2022: Guvernul pune la bătaie 150 milioane de lei. Apelul de finanțare a se deschide în 18 august

Publicat

femeie calculator laptop

Guvernul vrea să stimuleze femeile să înființeze afaceri și lansează o schemă de ajutor de minimis special pentru acestea. Apelul de finanțare a programului Femeia Antreprenor 2022, care are un buget de peste 150 de milioane de lei, se deschide în 18 august, a anunțat joi Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Potrivit MAT, Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea înființării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi ale prejudecăţilor existente încă la nivel local.

Programul Femeia Antreprenor: Cine poate participa

Societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul de societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.

Aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor va fi disponibilă din 18 august. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile calendaristice pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

Prin implementarea programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare, bugetul estimat pentru întreaga perioadă fiind 1.000.000.000 lei.

„Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în anul 2022 pentru IMM-urile din România. De această dată, vizăm diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei.

Suplimentar, observăm că în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori.

Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților.

Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor.

Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Femeia Antreprenor 2022: Cum se face inscrierea în program

Înscrierea în cadrul programului, dar și toată implementarea și derularea măsurii de sprijin se va face exclusiv on-line prin intermediul aplicației Ministerului antreprenoriatului și turismului IMM-Recover https://granturi.imm.gov.ro, sistem informatic dezvoltat în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale ce permite digitalizarea completă a raportului dintre administrație și aplicanți, eliminând complet atât interacțiunea dintre funcționari și reprezentanții societăților aplicante, cât și depunerea de documente emise de alte instituții ale statului.

Data de la care va fi activă aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor este 18 august 2022 pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro , începând cu ora 10.00 a.m., iar numărul de Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin este 021-9059. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile calendaristice pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

Programul Femeia Antreprenor – Documente:

AICI: ProceduraWonderTechavizatCCDIMM_CC10082022

AICI: Anexa-1-FormularInscriere_FemeiaManager2022

AICI: Anexa-2-declaratie-ajutor-de-minimis_womanTech2022

AICI: Anexa-3-declaratie-IMMwomanTech2022

AICI: Anexa-4-calcul-intreprinderi_womanTech2022

AICI: Anexa-5-lista-agentii_WomanTech2022

AICI: Anexa-6-acord-de-finantare_WomanTech20222

AICI: Anexa-7-cerere-de-rambursare_WomanTech20222

AICI: Anexa-8-formular-decont_WomanTech2022

AICI: Anexa-9-cereretiprenuntare_WomanTech2022

AICI: Anexa-10-imputernicire_WomanTech2022

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Biserică nouă într-un sat cu 14 locuitori din Alba. IPS Irineu a sfințit piatra de temelie. Ambiții pentru repopularea localității

Publicat

O biserică nouă, din lemn, va fi construită într-un sat din Alba în care mai sunt doar 14 locuitori. IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat joi slujba de punere a pietrei de temelie a pentru noua biserică din Ocnișoara, un sat care aparține de comuna Lopadea.

Sunt ambiții mari pentru repopularea acestui sat care în anul 1968 era comună și avea 800 de locuitori. Consiliul Județean Alba și Primăria Lopadea Nouă au lansat mai multe proiecte comune prin care se încearcă repopularea și revitalizarea satului în care se mai află acum doar 14 locuitori.

Astfel autoritățile au început modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și construcția unui ștrand cu apă sărată.

”Un moment plin de emoție astăzi, la Ocnișoara, unde ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică a satului”  a scris Ioan Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

”Biserica din lemn, modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și viitorul ștrand cu apă sărată și arhitectură tradițională, vor duce la reînvierea satului.

Dumitrel este convins că ”prin proiectele comune ale Consiliului Județean Alba și ale Primăriei comunei Lopadea Nouă, condusă de primarul Marian Indreiu, va demonstra că satul Ocnișoara se va revitaliza!”

foto: facebook/ Ion Dumitrel

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Ultramaratonistul Marius Iorga din Blaj a alergat 160 de kilometri pentru un băiat cu dizabilități, la competiția Val d’Aran

Publicat

Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga (42 de ani) a participat, în acest an, pentru prima dată, la una dintre cele mai importante competiții de acest gen din lume, Val d’Aran by UTMB, desfășurată în Spania.

Acesta a terminat cu bine cursa de 100 de mile (aproximativ 160 de kilometri), în 31 de ore, în condițiile în care diferența de altitudine, pe parcursul ultramaratonului, a fost de peste 10.000 de metri. Acesta poate fi ascultat la Radio Blaj, unde a vorbit despre performanța sa.

Cu obiectivul atins, Marius Iorga s-a calificat pentru tombola care îi va selecta pe cei 2.000 de sportivi ce se vor afla, în 2023, la startul celui mai important concurs UTMB, Ultra-Trail du Mont-Blanc, din Franța, o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană, motivul pentru care s-a apucat de acest sport, așa cum afirmă ultramaratonistul nostru.

Revenit din Spania, Marius Iorga a acceptat invitația Radio Blaj de a vorbi despre prezența la această competiție.

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

În acest an, pentru prima dată, Marius Iorga a participat la ultramaratoane de peste 100 de kilometri, fără însă a neglija activitatea umanitară, pentru fiecare cursă desfășurând o campanie de strângere de fonduri, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și la Val d’Aran by UTMB din Spania, când a alergat pentru un băiat cu dizabilități din Blaj.

Sursa foto: Radio Blaj

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru marcarea parcărilor din oraș. Ce locuri de parcare vor fi vopsite în verde

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a cumpărat recent materiale pentru marcarea parcărilor din municipiu. De asemenea, locurile de parcare din zona stațiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice vor fi vopsite în culoarea verde. 

Valoarea totală a achiziție este de 28.024,52 de lei, fără TVA.

Au fost achiziționate:

 • Diluant vopsea marcaj rutier – ambalat la bidoane de 18 kg – 36 buc.
 • Vopsea monocomponentă alb pe bază de apă pentru marcaj rutier, ambalată la cutii de 25 kg. – 2.000 buc.
 • Vopsea monocomponentă pe bază de solvent pentru marcaj rutier, ambalată la cutii de 25 kg – culoare verde – 150 buc.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax