Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenajarea șanțului exterior al Cetății Alba Carolina, latura de Est: Primăria Alba Iulia, achiziție pentru elaborarea SF și PUD

Publicat

Amenajarea șanțului exterior al Cetății Alba Carolina, latura de Est. Primăria Alba Iulia se pregătește pentru amenajarea șanțului exterior al Cetății Alba Carolina, pe latura de Est. 

Reprezentanții administrației locale au lansat, pe 4 aprilie, achiziția serviciilor de elaborare SF și PUD pentru obiectivul „Reconversia și refuncționalizarea zonei șanț exterior Est – Cetatea Alba Carolina”.

Valoarea estimată a serviciilor este de 118.000 lei, fără TVA.

Imobilul este amplasat în intravilanul municipiului Alba Iulia, pe conturul cetăţii. Terenul are suprafaţa totală de 84.430 mp, din care aproximativ 19.994 mp vor fi afectaţi de realizarea acestui obiectiv de investiţii. Suprafaţa de studiu aferentă PUD este de 27.085,55 mp.

Zona studiată cuprinde şanţul exterior est a Fortificaţiei de tip Vauban şi parţial contragarda Fortificaţiei. Accesul la amplasament se realizează din strada Mihai Viteazul, pe latura estică.

Amenajarea șanțului exterior al Cetății Alba Carolina

Potrivit documentației, amplasamentul prezintă următoarele disfuncționalități:

  • Modificarea nivelului de calcare pe aproape toată zona luată în studiu;
  • Modificarea profilului transversal a şanţului exterior şi implicit a taluzurilor prin terasare:
  • Vegetație necontrolată, arbuşti şi pomi la baza zidului;
  • Zona insalubră.

Potrivit documentației, reconversia şi refuncţionalizarea va genera o zonă liniștită pentru promenade/odihnă, cu spatii de destindere pentru adulţi şi copii și zone amenajate peisagistic.

Suprafaţa terenului pe care se intervine este de aproximativ 16.400 mp.

Lucrările propuse

Se vor executa următoarele lucrări:

  • amenajarea peisajeră a funcțiunilor de gradină publică cu toate dotările şi echipamentele necesare: alei pietonale, mobilier urban, grupuri sanitare s.a. cu condiţia ca suprafața cumulată a acestora să nu depășească 10% din suprafaţa totală a spațiului verde şi numai pe baza unei documentaţii de urbanism;
  • rezolvarea accesibilităţii şi a legăturilor cu spaţiile construite şi plantaţii învecinate;
  • definirea unui nucleu în rețeaua verde a oraşului pentru viitoarea dezvoltare pe direcția şanţ exterior Nord către şanţul exterior Sud;
  • pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, amplasamentul va fi prevăzut cu stâlpi de iluminat și camere de supraveghere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax