Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Amenajarea trotuarului dintre Alba Iulia şi Miceşti s-a oprit într-un gard. Proprietarul refuză demolarea

Publicat

Lucrările de modernizare a şoselei Alba Iulia-Miceşti scot la iveală noi dispute între administraţia locală şi proprietarii terenurilor din zonă. Dacă locuitorii caselor din Miceşti susţin că deţin autorizaţii pe proprietăţile pe care şi-au ridicat construcţii, Primăria vine şi le impune să dărâme pe propria cheltuială gardurile construite la o distanţă mult prea mică faţă de axul drumului şi care împiedică amenajarea trotuarelor.

Cu astfel de situaţie se confruntă şi Emil Degan, proprietarul unei locuinţe situate pe Calea Moţilor, la intersecţia cu strada Bistrei, în cartierul Miceşti din Alba Iulia. Persoanele care trec prin faţa casei respective pot observa cu ochiul liber cum, în zonă, trotuarul se îngustează considerabil, obligând trecătorii să se deplaseze pe carosabil. Vinovaţi de această situaţie sunt, se pare, atât proprietarul cât şi Primăria Alba Iulia, care ar fi eliberat autorizaţia de construire inclusiv pe gardul care, în prezent obturează circulaţia pietonilor şi împiedică efectuarea lucrărilor.

Primăria ameninţă cu dosar în instanţă proprietarul gardului care împiedică amenajare trotuarului

Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia susţin că Emil Degan, proprietarul locuinţei respective era obligat să păstreze distanţa legală de 8 metri faţă de axul drumului la construirea proprietăţii şi că acesta nu a respectat autorizaţia de construcţie care arată o suprafaţă mai mică faţă de cea pe care s-a construit.

Mai mult decât atât, aceştia mai susţin că Emil Degan a primit această autorizaţie de construire în 2005, când gardul nu era încă ridicat. Primăria îl ameninţă pe Degan cu o acţiune în instanţă în situaţia în care nu va intra în legalitate, adică dacă nu îşi va demola gardul care împiedică amenajarea trotuarului. Următoarea recepţie pentru lucrările de amenajare a drumului către Miceşti este programată la finalul anului 2012, iar până atunci trebuie reglementată această problemă.

„Am autorizaţie de la Primărie inclusiv pe terenul pe care am construit gardul”

În ceea ce îl priveşte, Emil Degan susţine cu tărie că se află în legalitate şi că a primit autorizaţie de la Primărie inclusiv pe terenul pe care a fost construit gardul: „Autorizaţia a fost eliberată de Primărie în urmă cu trei ani când s-a făcut şi recepţia, iar în baza acestor acte am întăbulat proprietatea. Acum ei vin şi îmi spun să dărâm gardul pe banii mei. Nu sunt de acord cu acest lucru. De ce mi-au eliberat această autorizaţie dacă nu era în ordine, de nu au apus nimic atunci?” întreabă Emil Degan. Acesta vine şi arată că cu astfel de probleme se confruntă şi alţi locuitori din zonă, pe ale căror terenuri s-au amenajat alei fără acceptul proprietarilor.

Canalizarea din cartierul Miceşti nu poate fi folosită

Emil Degan mai atrage atenţia şi asupra altei probleme ce afectează locatarii cartierului Miceşti: „Canalizarea nu poate fi folosită deoarece terenul este sub nivelul şoselei. Când s-a realizat canalizarea nu a venit nimeni să ne întrebe la ce adâncime ne-am făcut fosele. Am ridicat această problemă şi în faţa directorului Apa CTTA, care mi-a spus că beneficiari nu sunt ei ci Primăria şi că ar trebui să vorbim acolo. Între timp, ne-au sfătuit să ne punem pompe”, explică Emil Degan.

Nu suntem în măsură să apreciem care va fi finalitatea acestor dispute sau cum se vor soluţiona problemele locuitorilor din cartierul Miceşti. Cert este că, în prezent, nici Primăria Alba Iulia, nici proprietarul gardului cu pricina nu au rezolvat încă situaţia.

Reamintim că modernizarea şoselei Alba Iulia-Miceşti reprezintă un proiect implementat de administraţia locală în valoare de 21,7 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

15 Comentarii

15 Comentarii

  1. caiafa

    luni, 10.10.2011 at 13:21

    BRAVO ..proiectanti de doi lei si primarie beata.
    Ca sa nu mai vorbimde canalizare

  2. Alex

    luni, 10.10.2011 at 13:55

    Cu pistele de biciclete este vreo problema?

    • cititor

      luni, 10.10.2011 at 14:42

      pistele de bicicleta sunt de partea cealalta a strazii

    • maria

      marți, 11.10.2011 at 06:19

      ha ha ha!!!!

  3. dorel

    luni, 10.10.2011 at 14:06

    iti dai seama ca aia de la primarie sunt atat de idioti incat au uitat ca probabil baiatu a sarit cu bani (sau nu) si i-au dat autorizatie pana unde a cerut omu. daca voia sa-si faca gardul de unde se termina asfaltul, de acolo isi facea, bineinteles, cu autorizatie…

  4. Laurentiu

    luni, 10.10.2011 at 14:06

    Bagati buldozerul in gard. Unii nu vor sa respecte legea.

  5. Larry

    luni, 10.10.2011 at 16:37

    Daca s-a gresit in primarie, sa fie pus vinovatul sa suporte pagubele. Daca nu, proprietarul. In orice situatie, interesul public primeaza si gardul trebuie mutat.

    • dorel

      luni, 10.10.2011 at 17:46

      @larry/laurentiu: unde in alta tara civilizata ai vazut tu sa bage buldozerul in gard micule hitler? n-auzi ca omu are documente? daca ii baga buldozerul in gard ghici cine o sa plateasca pentru asta? hava? nu! tu! din banii tai! bai…inteligentule.
      „vinovatul sa suporte pagubele” =)) bv ma! esti destept. poate ala de a dat autorizatia nici nu mai lucreaza la primarie. propietarul e acoperit legal. interesul public primeaza in anumiti termeni si conditii, nu ca vrei tu sa primeze… daca am presupune ca propietatea ta era inconjurata de acel gard pun pariu ca nu prima…

  6. Alex Danila

    luni, 10.10.2011 at 20:00

    Ce ati sarit toti ca sa-l aparati pe propietar?Din cauza lui trotuarul s-a oprit la pensiunea Dutu, dar din fericire celalat trotular, care e mai important, caci are pista langa el, e pe partea cealalta. Ce vina are primaria?!

  7. dorel

    luni, 10.10.2011 at 23:05

    @alex danila: am intrebat-o pe mama daca i-a dat ea autorizatie aluia sa-si faca gard pe o propietate intabulata legal. a zis ca nu. am intrebat-o si pe vecina de peste drum. a zis ca nu. ce vina are primaria? principala vina o are. primaria e senila. da acte dupa care le renega.

  8. atti

    marți, 11.10.2011 at 08:43

    GARDUL TREBUIE MUTAT .E INTERES A MULTIMI, NU INTERES PERSONAL CUM A FOST OBTINUT APOBARI FARA JUDECATA, CONTRA COST DUPA 1990.

  9. IOnel

    marți, 11.10.2011 at 08:45

    Ce vorbesti prostii , trotuarul este terminat mult mai departe de acesta locuinta , se vede clar si din poze, iar pe partea respectiva daca se merge spre Micesti mai sunt si alte case cu trotuar la fel de ingust . Ce o sa faca primaria o sa ii dea in judecata pe toti ?

  10. aaa

    marți, 11.10.2011 at 14:37

    si in fata la gradinita licurici este foarte stramt trotuarul.acolo de ce nu s-a facut atata galagie????

  11. dorel

    marți, 11.10.2011 at 18:00

    sunt multi cretini care cred ca in romania propietatea poate fi calcata in picioare. in america sa zicem, aia nu se prea incurca cu garduri, nu-i intereseaza, dar daca esti cumva pe peluza lor fara aproparea lor te poti trezi cu glont de diferite dimensiuni indreptandu-se spre tau de intrus. in schimb noi putem darama un gard construit legal ca nu ne place noua ca l-a construit legal.

  12. abc

    duminică, 13.11.2011 at 22:16

    apropo de Alba Micesti, cine trece zilnic pe acolo poate a observat ca sunt
    17 santuri ( in 12.11.2011), care traverseaza drumul.Si inca mai sapa. Nu stiu ce fac dar daca le astupa doar la finalizarea lucrarii in 2012, masinilor noastre nu le va fi bine. 2X17=34 pe zi. Intrebare cat rezista directia , de cate ori trebuie schimbata pana la terminarea lucrarii?
    Astept raspuns.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax