Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Amenajarea unei căi de acces pentru Cugir la autostradă, în atenţia Ministerului Transporturilor

Publicat

Administraţia locală din Cugir continuă demersurile pentru rezolvarea accesului la autostradă pentru locuitori. Dacă în proiectul actual de construire a segmentului Orăştie – Sibiu nu este trecut un nod rutier cu ieşire spre DN7 în zona intersecţiei cu Şibot şi intrare spre oraşul de la poalele Drăganei, primarul Adrian Teban şi deputatul Teodor Atanasiu încearcă să obţină o regândire a acestuia.

Deputatul Teodor Atanasiu şi primarul din Cugir, Adrian Teban au avut întâlniri cu oficialii Ministerului Transporturilor, în cadrul cărora au prezentat situaţia autostrăzii în zona Şibot şi au solicitat găsirea unei soluţii pentru a permite locuitorilor şi agenţilor economici să aibă acces la această cale rutieră. Deputatul Atanasiu a avut consultări cu ministrul Ovidiu Silaghi, iar primarul Adrian Teban, cu secretarul de stat  Septimiu Buzaşu.

Concluzia întâlnirilor a fost că situaţia va fi analizată la minister şi se va încerca identificarea unei soluţii tehnice, fiind stabilite, totodată şi alte termene pentru continuarea discuţiilor.

Reamintim că, potrivit proiectului, pe lungimea tronsonului de autostradă ce traversează judeţele Alba şi Hunedoara sunt prevăzute două noduri rutiere, unul în apropiere de Sebeş, iar altul de Orăştie, în punctele de intersecţie cu DN 7. Chiar dacă este vorba de 15-20 de km între cele două căi de acces si localitatea de la poalele Drăganei, îngrijorarea administraţiei locale este legată de posibila izolare a Cugirului din punct de vedere economic şi turistic.

Solicitarea acesteia este de amenajare a unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7, la Şibot.

Lotul I din segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, cu o lungime de 24,11 kilometri şi cuprinde 2 noduri rutiere – în apropiere de Orăştie şi la Sebeş-Lancrăm. Lucrările sunt programate să fie finalizate în aprilie 2013, iar firma responsabilă de efectuarea acestora este „Strabag” SRL. Valoarea proiectului pe acest tronson depăşeşte 550 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax