Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendă GDPR de 11.800 de lei. O firmă își supraveghea video angajații și le-a publicat CNP-urile la avizier

Publicat

O firmă care-și supraveghea video angajații, fără să-i anunțe oficial și care le-a publicat CNP-urile la avizier a fost amendată cu 11.834 lei (aproximativ 2.500 de euro), de către Autoritatea Națională de Supraveghere.

Potrivit Autorității Naționale de Supraveghere, firma nu a putut dovedi că a informat persoanele vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal/imagini prin intermediul sistemului de supraveghere video, pe care o realiza începând din anul 2016.

De asemenea, operatorul economic ”a efectuat dezvăluirea CNP-ul angajaţilor, prin afișarea Referatului pentru instruirea personalului autorizat ISCIR aferent anului 2018 la avizier societăţii și nu a putut face dovada legalității prelucrării CNP-ului, prin dezvăluire, potrivit art. 6 RGPD”, mai precizează sursa citată, într-un comunicat.

Amenda în cuantum total de 11.834,25 lei (echivalentul sumei de 2500 euro) a fost aplicată în iulie, după finalizarea unei investigații referitoare la respectarea Regulamentului general privind protecţia datelor.

Autoritatea a fost sesizată în martie, privind faptul că operatorul economic are instalate camere de supraveghere video, fără a efectua informarea legală privind supravegherea video, precum şi faptul că acesta a dezvăluit în mod ilegal numele şi CNP-ul salariaţilor, prin afişarea acestor date personale la avizierul societăţii.

Firma funcționează în domeniul fabricării de instalații de tratament termic și este din București.

sursa: dataprotection.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax